Ернан Банато обясни защо е взел Берое и не скри: Мислим за европейските клубни турнири


Ернан Банато обясни защо е взел Берое и не скри: Мислим за европейските клубни турнири
Снимка: Beroe.bg

8833 0

Ернан Банато - новият собственик на Берое, обясни в интервю пред "Dsport" защо е решил да се захване със старозагорския клуб и същевременно говори за бъдещите си планове:

"Ние гледахме за различни възможности из България. Когато видяхме тази с Берое - с историята, феновете, града, ни заинтригува този проект. Бяхме много добре посрещнати от хората в града. Ние говорихме няколко пъти с хората, които ръководиха клуба. Те ни помогнаха. Нямахме много време да се подготвим за следващия сезон. Това малко усложни нещата", не скри той.

"Всеки клуб има нужда от много професионалисти, които да работят в него. Планираме много промени, защото се нуждаем от промени, за да видим промяна. В този момент се срещаме с много местни хора и търсим професионалисти във всяка секция на клуба, които да помогнат за добрата работа в клуба".

Относно новия наставник на Берое - Густаво Араголаса, Банато коментира: "Това е треньор, когото ние познаваме. Знаем как работи. Взехме го, защото вярваме в младите отбори, младата генерация. Планираме да работим здраво с младите, с юношите, втория отбор. Ще се опитаме да адаптираме юношите в първия отбор. Искаме да използваме опита му с младите играчи, за да можем да имаме повече такива в първия отбор".

"Работим усилено. Имаме много играчи във фокус, които да дойдат и да са готови за първата тренировка. По тази причина вече обявихме треньора и ще има играчи, които да попълнят отбора в следващата седмица. Имаме 12 играчи с договори. Имаме и юноши с договори, които ще влязат в първия отбор, но всичко зависи от това колко играчи ще дойдат и колко играчи ще са нужни, за да попълним отбора. Ще започнем подготовка с 18 или 20 играчи", добави още новият бос на "зелените" и след това заяви, че в Стара Загора мислят за бъдещо участие в Европа:

"Нашите цели са Берое да се конкурира с големите отбори. Мислим за европейските клубни турнири. Градът, феновете и клубът заслужават да са на върха. Затова искаме да има професионалисти в клуба, които да работят за това!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Венцеслав Стефанов изби рибата с отговор за Бакеро и разкри каква ще е ролята на Славков!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички