Ножица, снаряди и техника в почти всеки мач от кръга в Първа лига: ЦСКА, Левски, Лудогорец и ЦСКА 1948 с бижута (ВИДЕО)


Ножица, снаряди и техника в почти всеки мач от кръга в Първа лига: ЦСКА, Левски, Лудогорец и ЦСКА 1948 с бижута (ВИДЕО)
Снимка: Колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg и Официален сайт на Левски

3280 0

Четирите отбора, които завършиха в челото на класирането на българската Първа лига за сезон 2022/23, са и фаворитите за трофея през тази кампания. Разбира се, става въпрос за Лудогорец, ЦСКА, Левски и ЦСКА 1948.

Три от тях потеглиха с грешна стъпка в откриващия кръг за сезон 2023/24, но във втория бяха безгрешни и записаха победи. Повечето от тях го сториха с разгромни резултати, а всеки от отборите може да се похвали и с голове, които наистина си заслужават да бъдат видяни отново. Играч на Левски дори блесна с два такива.

Така до момента в кръга само мачовете Черно море - Хебър и Локомотив София - Локомотив Пловдив не излъчиха попадения на по-високо ниво. До края на втория рунд от шампионата остават още две срещи, които ще се състоят в понеделник (24.07). А ето какво се случи в срещите преди тях и бижутата, които паднаха.

ЦСКА 1948 - Пирин: Стоичков с техника и прецизен удар

Стартът на красивите попадения бе даден още с първия сблъсък от кръга. В него третият в Първа лига за миналия сезон ЦСКА 1948 надделя с класическото 3:0 над Пирин Благоевград. Стоян Стоичков откри резултата още преди да са изминали и 10 минути игра, и то по какъв начин.

В 9-ата минута той получи отдясно по нападението на своя отбор, тръгна към аутлинията, но впоследствие смени посоката, справи се със съперниковия футболист и влезе навътре в наказателното поле, след което стреля с левия си крак в далечния ъгъл, за да се разпише.

ЦСКА - Крумовград: Хайнц и страничната му ножица

Изпусналият титлата в последните кръгове на миналия сезон ЦСКА излезе във втория мач от кръга. "Армейците" отново не изумиха с игра, но пък този път грабнаха така важните три точки. Това се случи след само един гол в мача - дело на Тобиас Хайнц.

Норвежецът вкара изключително красив гол, след като получи центриране отдясно от Амос Юга. Хайнц бе непокрит в наказателното поле и с ножичен удар успя да насочи топката в ъгъла, за да не остави шансове на Янко Георгиев.

Ботев Пловдив - Левски: Голямото избухване на Ел Джемили

Отново Рикардиньо откри за "сините" срещу "канарчетата", като той е и първият футболист, разписал се на "Христо Ботев" след завръщането на пловдивчани в дома им. В последния четвърт час обаче бразилецът бе изцяло засенчен.

Давад Ел Джемили на два пъти подсигуряваше аванс от две попадения за своя отбор, като и в двата случая го стори с удари извън наказателното поле. Ако не бе той, голът на Секулич можеше и да доведе до последвало равенство между двата отбора.

Лудогорец - Етър: Бранителите преподават с красиви попадения

Българският шампион и хегемон за последните над 10 години у нас сякаш стабилизира представянето си. След шокиращите загуби от Балкани и Крумовград, последваха два успеха, а общата им голова разлика в тях е 9:0.

През уикенда бе записан и първи успех за Лудогорец в шампионата за този сезон, като сломен бе Етър. Мачът ще се запомни с първия и с последния гол. Аслак Фон Витри откри с удар извън наказателното поле (19'), а Франко Русо му "отговори" с още по-далечен гол в 72-рата минута.

Вижте преди последните два мача от кръга каква е ситуацията при голмайсторите в Първа лига за сезон 2023/24.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички