Николай Гигов хвърли светлина за "сливането" и се отказа от футбола


Николай Гигов хвърли светлина за "сливането" и се отказа от футбола

2741 0

Развръзката с казусите "ЦСКА" и "Локомотив София" настъпи. В интервю за "Gong" Николай Гигов категорично заяви, че "железничарите" остават без собственик, без лиценз, а Гриша Ганчев в никакъв случай не е плащал на НАП задълженията на столичния клуб.

"Лично ми се обади Борислав Михайлов, който в телефонен разговор ми заяви, че Локомотив София не може да получи лиценз за новото първенство. Изтъкнатата от него причина беше, че сме изпуснали всички срокове за плащане към НАП", каза Гигов, който е опроверга информацията на "Блиц", че Ганчев е платил задълженията на тима към НАП.

"Не е вярно, че Гриша Ганчев е платил задължението ни към НАП, то не е погасено. Тук искам да уточня във връзка с вчерашните спекулации, че пред Изпълкома аз поисках отсрочка за евентуално получаване на лиценз в полза на Локомотив София, а не на някой друг клуб", допълни Гигов, настоявайки, че са го търсили, за да продаде лиценза на тима на ЦСКА. 

"На два пъти от ЦСКА в последните месец-два искаха от мен да преотстъпя лиценза на клуба в тяхна полза. И два пъти отговорих негативно. Вчера също така не съм подписал нищо за някакви съюзи с Гриша Ганчев, Инджов или прекръстване на Локомотив София на ЦСКА. Локомотив София остава автентичният клуб“, сподели Гигов.

Той категорично излиза от футбола и е готов да подари марката "Локомотив София".

„Оттук-нататък бъдещето е следното – аз категорично повече няма да се занимавам с футбол. И позицията ми пред Изпълкома беше същата – или получаваме пълен лиценз за "А" група, а не частичен, или се оттеглям. Локомотив София отива във „В“ група. Сега ще очаквам да се появят кандидати, които имат желание да поемат клуба. Аз ще преотстъпя марката, емблемата и всичко, каквото трябва, без да искам пари. Разбира се, аз имам договори с футболисти от настоящия тим, които мога да трансферирам, но за клуба няма да искам пари", каза още Гигов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички