Локо (София) става ЦСКА? УЕФА даде категоричен отговор


Локо (София) става ЦСКА? УЕФА даде категоричен отговор
Снимка: Getty Images/Guliver

2589 0

Няма как Локомотив (София) да вземе лиценз за "А" група за следващия сезон, следователно няма вариант ЦСКА да остане в елита след преименуване на столичните "железничари".

Това стана ясно, след като от УЕФА изпратиха официален отговор на запитването дали Локомотив може да вземе лиценз, макар и със закъснение.

Становището на ръководния футболен отговор на Стария континент гласи, че няма как отбор, с отнет лиценз, да вземе такъв, въпреки че е покрил изискванията след края на лицензионния период.

"Лицензионната процедура и правилата категорично не допускат ново отваряне на процеса. Локомотив е с отнет лиценз и неговото възстановяване, дори и при извършени плащания по задълженията след установения срок, ще бъде сериозно нарушение, което може да доведе до дисциплинарни наказания и дори до отнемане на европейския лиценз на българската федерация", се казва в писмото, подписано от Андреа Траверсо – шеф на отдел "Лицензиране и Финансов феърплей" към европейската футболна централа.

Това слага край на идеята на Гриша Ганчев за сливане на Локомотив (София) и ЦСКА, освен ако БФС не разреши подобно действие, рискувайки изключването си от УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички