Никодимов: Първа лига ще загуби от интереса към нея без Левски


Никодимов: Първа лига ще загуби от интереса към нея без Левски
Снимка: БГНЕС

1433 0

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира горещата тема във футбола - призивът на Левски за помощ в ситуацията, в която е застрашен от фалит. Бившият славен треньор на "червените" призова или да се помогне на всички клубове, или да се остави Левски да фалира. Той обаче призна, че футболното ни първенство ще загуби при евентуално отпадане на "синия" клуб и отиването му при аматьорите.

"Най-естественото нещо е, ако се помогне на Левски, да се удари рамо на всички родни клубове. Левски да не е по-значим от ЦСКА за българския спорт? А Локо (София) и Славия къде са в картинката? Ако ще се дава, нека се дава на всички. Ако не - Левски да си отива там, където отреждат футболните закони, и да започне отначало. А и този кредит какво ще им помогне? Ще вържат положението за два месеца и след това пак ще им трябват пари. От пусто в празно да наливаш", коментира Никодимов пред "Тема спорт".

"Има я и другата гледна точка - че действително без Левски в елита ще се загуби интерес. Помним какво беше без ЦСКА. Но помощта трябва да е равна за всички. И все пак, на "Герена" да не се правят на светци. Спомняме си какво стана, като ги обединиха със Спартак. Някои от играчите, няма да им казвам имената, част от големите звезди, носеха значки на Държавна сигурност. И като ги спре полицай, например, ги показваха. Както и да е, добре е за нашия футбол да има силни Левски и ЦСКА, но правилата са си правила", категоричен бе Паро. А кой футболен човек, който няма общо с "Герена", призова да се помогне на "сините" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички