Невъзможна ли мисията на ЦСКА? Преди 6 години е единствената победа в Разград след български треньорски дуел


Невъзможна ли мисията на ЦСКА? Преди 6 години е единствената победа в Разград след български треньорски дуел
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5896 0

Лудогорец и ЦСКА подновяват директната битка помежду си в 5-ия кръг от Първа лига. "Зелени" и "червени" излизат един срещу друг в Разград, като двата тима все още не са забравили страстите от миналогодишната битка в Първа лига.

Неубедителният старт

Макар и рано през сезона, като и двата тима са далеч от най-добрата си форма, то няма как този двубой да не е с голям заряд. И двата отбора отлагаха по един двубой от началото на кампанията заради мачовете в Европа, като ЦСКА има 1 победа и 2 равенства от началото. Разградчани пък стартираха със загуба от Крумовград, но след това записаха две победи.

"Червените" на Нестор Ел Маестро обаче имат да се реабилитират пред феновете заради недобра игра и ранно отпадане от Лигата на конференциите. Задачата на тима обаче няма да е никак лесна, тъй като има само една единствена победа в Раград за първенство. И тя е през ноември месец 2017 година.

Български треньорски дуел в двубоя

Тогава станахме свидетели на български треньорски дуел, като Лудогорец бе воден от Димитър Димитров, а ЦСКА от Стамен Белчев. Столичани побеждават с 1:2, като и трите попадения са отбелязани през второто полувреме. Освен това "червените" стигат до обрат, а и се налага да доиграят двубоя с човек по-малко.

Густаво Кампаняро открива за домакините в 48-ата минута, а Фернандо Каранго изравнява в 58-ата минута. Именно той бива изгонен, като си изкарва два жълти картона за по-малко от 10 минути. И все пак това не пречи на отбора да стигне до успеха, като в 71-ата минута Кевин Меркадо отбелязва за 1:2.

Лошата статистика за ЦСКА

Любопитно е да се отбележи, че последният път, когато двата тима играят отново е пети кръг в Първа лига е през сезон 2019/2020. Тогава срещата завършва при нулево равенство. Година по-рано отново се срещат в този кръг, но Лудогорец побеждава с 1:0. В последните си 5 домакински мачове "орлите" имат 4 победи и 1 равенство. А за днешния двубой някои от ключовите играчи на ЦСКА няма да бъдат на разположение на Нестор Ел Маестро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички