"Мисли бавно, не е уверен с топка в крака" - Паро Никодимов отправи критики към халф на ЦСКА


"Мисли бавно, не е уверен с топка в крака" - Паро Никодимов отправи критики към халф на ЦСКА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

10267 0

Един от знаковите футболисти и треньори в историята на ЦСКА - Аспарух Никодимов, съсипа от критики 28-годишния халф Жеферсон, който наскоро си навлече гнева на Саша Илич

"Жеферсон е изключително бавен играч, който се вижда, че сериозно издиша и не може да отговори на изискванията на модерния футбол. Колкото и далечен да е нашият от това определение. Често закъснява да се включи в атаките, а когато все пак го направи, не успява да се върне навреме в защита. Мисли бавно, не е уверен с топка в крака. Когато за над 4 години головете и асистенциите ти се броят на пръстите на едната ръка, няма какво да коментираме повече", заяви Паро пред "Тема Спорт" и допълни:

"По мое време нормата за един халф на ЦСКА бе 7-8 попадения на сезон. И тук говорим за чужденец, скъп футболист, на който се плаща немалка заплата и не получаваш нищо насреща. С абсолютно нищо Жеферсон не оправдава присъствието си на "Българска армия"".

"Дойде като краен защитник и всеки по-бърз играч го надиграваше. Не може да му се отрече, че играе тактически правилно и опитва да внася някакъв балнс, но това е крайно недостатъчно за целите, които би трябвало да стоят пред ЦСКА. Колкото и нескромно да звучи, мисля, че мога да се нарека специалист по халфовете, след като съм играл цял живот на тази позиция, и съм категоричен, че не виждам добър полузащитник в негово лице", добави още 76-годишният Никодимов.

Вижте още: ЦСКА с първа тренировка в Австрия, трима са се подготвяли индивидуално

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички