Харакири! ЦСКА загуби нелепо от Сейнт Патрикс в края и рискува да се сбогува с Европа


Харакири! ЦСКА загуби нелепо от Сейнт Патрикс в края и рискува да се сбогува с Европа
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

12896 0

ЦСКА  преживя истински шок в първия мач срещу Сейнт Патрикс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „Червените“ загубиха с 0:1 от ирландците насред националния стадион "Васил Левски" след нелеп гол за гостите, дошъл след голям подарък в 87-ата минута.

Реализира го резервата Серж Атакай, който се възползва от фатална грешка на младока Асен Дончев, който върна неточно с глава към вратаря Бусато и позволи да се стигне до попадението.

Така ЦСКА допусна първо поражение в официален мач от началото на сезона. По-лошото е, че хората на Саша Илич си утежниха положението преди реванша и може да се сбогуват с Европа.

Като цяло "червените" владееха инициативата през по-голямата част от мача, но създадоха изключително малко чисти голови положения. Те подложиха съперника на по-масиран натиск едва в последните 20 минути.

Хората на Тим Кланси стояха сравнително прилично на терена и се бориха с всички средства да се доберат до добър турнирен резултат. И в крайна сметка постигнаха може би и повече от желаното благодарение на получения подарък.

Официален дебют за ЦСКА направиха и двете последни нови попълнения Дауда Бамба и Джонатан Линдсет. Те се появиха не терена след час игра, но не успяха да помогнат за превземането на вратата на Ананг.

Хората на Саша Илич разочароваха и легендата на клуба и родния футбол Христо Стоичков, който подкрепяше отбора от официалната ложа на стадион "Васил Левски". Оттам палци за "червените" стискаха още бившата звезда на тима Мартин Петров и волейболистът Теодор Салпаров.

Реваншът е на 11 август в Ирландия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна двуостро с леко предимство във владението на топката от страна на ЦСКА. Гостите от Ирландия стояха доста стабилно на терена и се възползваха от всяка възможност за атака към вратата на Бусато. Те създадоха две такива ситуации в началото.

В 3-ата минута „червените“ стигнаха до корнер, след който обаче домакините не успяха да затруднят съперника.

Първият удар по посока на една от двете врати изненадващо бе на сметката на гостите. В 9-ата минута Били Кинг би от дъгата на пеналта, но високо в облаците.

В първите 10 минути на мача хората на Саша Илич така и не съумяваха да осъществят мощен домакински натиск.

В 12-ата минута капитанът на ЦСКА Юрген Матей влезе в единоборство с Били Кинг и падна тежко, но след консултация с физиотерапевтите на тима, нидерландецът остана на терена.

Отборът на Сейтн Патрикс продължи да пресира „червените“ и не оставяше свободни пространства за бързите играчи на домакините.

Постепенно ЦСКА се настани в половината на Сейнт Патрикс. След половин час игра  Де Нойер нахлу отляво в пеналта, но защитник изби подаването му в корнер.

Едва в 31-ата минута домакините отправиха първия си удар във вратата на Джоузеф Ананг. Маурисио Гарсес нахлу в наказателното поле и шутира. Топката отиде в ръцете на английския страж, който обаче я изпусна. След това дебнещият Вион се сблъска с Ананг и реферът отсъди фаул срещу голкийпъра.

В следващите минути ЦСКА продължи опита си да затвори обръча пред вратата на ирландците.

Юга стреля от около 20 метра в 45-ата минута, но далеч от целта.

Така почивката дойде при нулево равенство и безрезултанен натиск на ЦСКА. „Червените“ отправиха по един точен и неточен удар и изпълниха 5 корнера. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката  Саша Илич пусна в игра Георги Йомов. Той замени Лазар Туфегджич.

Двубоят продължи двуостро с известно предимство за ЦСКА. В 56-ата минута Де Нойер проби отляво и центрира на точката на дузпата, където защитник изчисти.

След час игра на терена се появиха последните нови попълнения на ЦСКА Дауда Бамба и Джонатан Линдсет. Те записаха официалния си дебют с „червения“ екип, влизайки на местата на Дюкенс Назон и Тибо Вион.

Секунди по-късно ирландците претендираха за дузпа. Съдията прецени, че Де Нойер не е играл с ръка и показа пореден жълт картон за играч на гостите.

В последната четвърт от мача „червените“ увеличиха натиска и натикаха съперника си в неговата половина. В 70-ата минута Дауда Бамба изведе Гарсез в наказателното поле, но Ананг излезе и успя да блокира опита за удар на крилото, а след това топката мина покрай Георги Йомов и стигна отново до Гарсез, но домакините не успяха да се възползват от отличната възможност.

В 72-ата минута центриране отляво стигна до Гарсез, но той не успя да насочи топката към вратата. Изненадващо Хари Брокбанк от гостите легна на терена и си навлече гнева на феновете на домакините по трибуните на националния стадион.

Секунди по-късно се стигна до любопитна ситуация, при която съдията Мануел Шутенгрубер помагаше на легналия на тревата заради схващане Хари Брочбанк.

В 80-ата минута Били Кинг стреля опасно, но за късмет в аут.

Домакините рискуваха и се отвориха пространства за гостите, от които и те не успяваха да се възползват.

В 84-ата минута Ананг спаси удар на Станислав Шопов.

В 87-ата минута се стигна до кошмарна грешка, която смрази трибуните на „Васил Левски“. Асен Дончев опита да върне с глава към Бусато, но вратарят се размина с топката и резервата Серж Атакай вкара на празна врата за 0:1.

ЦСКА осъшестви хаотичен натиск в заключителните акорди на срещата. В третата минута на добавеното време Ананг спаси удар на Брайън Морено. "Червените" имаха и претенции за дузпа, но те не бяха уважени.

Така армейците регистрираха поражение, което постави под сериозна угроза продължаването на участието им в евротурнирите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Де Нойер, Матей, Петров, Дончев, Юга, Шопов, Вион, Гарсес, Туфегджич, Назон

Сейнт Патрикс: Ананг, Бреслин, Редмънд, Гривости, Брокбанк, Ленън, О'Райли, Форестър, Кинг, Котър, Дойл

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЦСКА - СЕЙНТ ПАТРИКС

ПРЕДИ ДВУБОЯ ЦСКА - СЕЙНТ ПАТРИКС

ЦСКА стигна до третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите, след като отстрани северномакедонския Македония Гьорче Петров. "Червените" разочароваха в първия мач срещу Македония ГП, но в реванша разгромиха съперника си с 4:0 и заслужено се доближиха още малко до групите на европейския турнир.

За да стигне до груповата фаза, ЦСКА трябва да преодолее Сейнт Патрикс, а след това да спечели и плейофа за влизане в основната схема на турнира. Сейнт Патрикс пък се добра до мач с ЦСКА, след като победи словенския Мура.

В часовете преди мача ЦСКА анонсира нов входящ трансфер, подсилвайки се в атака. Саша Илич обаче призна за трио на ЦСКА, което ще пропусне мача със Сейнт Патрикс. Наставникът все пак обеща на феновете, че ще видят агресивен стил на игра от "червените" в Борисовата градина.

Преди началото на двубоя Христо Стоичков ще излезе на "Армията", за да бъде част от програмата "Армейски следобед" (повече четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички