Наско Сираков гласува в полза на ФК ЦСКА на Изпълкома?


Наско Сираков гласува в полза на ФК ЦСКА на Изпълкома?

1566 0

Легендата на "Левски" Наско Сираков ще гласува в полза на ЦСКА на предстоящия Изпълком на БФС. Тази шокираща за "сините" фенове новина обикаля футболните среди в последните два дни.

Бившият нападател и шеф на "Герена" ще каже "да" на новото дружество на "червените". Правната комисия на футболния съюз каза "не" на проекта на Гриша Ганчев. Бизнесменът се опитва да замени настоящия ПФК ЦСКА Ад с новорегистрирания клуб и той да заеме мястото на стария във "В" група. Членовете на Изпълкома трябва да решат дали ще позволят участието на ФК ЦСКА във "В" група.

Притеснен от негативните настроения сред колегите му в Изпълкома, босът на "армейците" е започнал сериозни сондажи сред останалите членове на управата на БФС. Първи е откликнал именно Сираков, който в последно време е доста близък с ловешкия бизнесмен. Двамата се разбирали по-добре от всякога, шушука се във футболните среди.

Сираков явно е взел присърце бъдещето на ЦСКА., Освен че ще гласува в полза на новото дружество, той дава ценни съвети на Ганчев как да оправи бакиите, които завари на "Армията", пише "България Днес".

Сираков влезе в близки отношения с бизнесмена по време на престоя на Станимир Стоилов начело на Литекс. Той дори отпразнува спечелената тогава титла с "оранжевите".

За разлика от Сираков, бившите играчи на ЦСКА Емил Костадинов и Йордан Лечков ще гласуват против участието на новото дружество във "В" група. Двамата държат да бъдат спазени всички нормативни уредби по казуса с ЦСКА и нееднократно заявиха позицията си публично.

Ръководното тяло на футболния съюз се състои от 14 души. За да мине искането на "армейците", е нужно да има осем гласа "за". Изпълкомът трябва да се събере през следващия месец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички