Инджов: Томов съзнателно е заблуждавал НАП за състоянието на ЦСКА


Инджов: Томов съзнателно е заблуждавал НАП за състоянието на ЦСКА
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1361 0

Бившият собственик на ЦСКА Юлиян Инджов отправи остри обвинения към Александър Томов. Той заяви, че Томов умишлено е заблуждавал НАП за състоянието на ЦСКА и е оставил едно фалирало дружество.

"Г-н Томов съзнателно е заблуждавал НАП за състоянието на ЦСКА през тези две години. Само и само за да го поддържа някакси жив. Той е дошъл при нас да иска пари на заем. Трябва да питате г-н Манджуков как му се доверихме. Аз не съм му вярвал нито една секунда. Явно г-н Манджуков му е имал доверие. Аз пък уважавам много г-н Манджуков и много му вярвам и досега.", заяви Инджов пред БТВ.

"На практика г-н Томов никога не е продавал акциите на ЦСКА. Той заложи акциите срещу кредит. Лихвата бе 12%. Само сме давали пари на ЦСКА.

"Г-н Томов в качеството си на кредитополучател инвестира парите в ЦСКА. Не знам под какво форма го направи. Само мога да изкажа моите съмнения как се източват парите. Той размахваше една оценка сутринта на футболистите. Той взе 5 милиона наши пари и срещу тях, получи права на футболисти за 20 милиона. Как го е направил не знам."

"От ЦСКА има купени имоти за близо 20 милиона. Г-н Томов се разпореждаше с нашите пари както намери за добре. Той трябваше да ни върне кредита, но не го направи и ни даде акциите. Ние ги дадохме на феновете. След като Томов е взел активите на ЦСКА, как очаква да не фалира дружеството? То няма капитал."

"Най-голямата му лъжа е, че ние сме поели ангажимент. Да, поехме такъв, ако бъдат изчистени всички задължения. Само че г-н Томов не ни допусна до счетоводството и не успяхме да направим проверка. До вчера, според синдика, задълженията на ЦСКА са 30 милиона. И те ще нараснат. С г-н Манджуков сме поддържали отбора от началото на годината и сме вложили не по-малко от 8 милиона. Томов трябва да даде отчет за нашите пари.", добави още Инджов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички