Най-интересното от ЦСКА - Левски преди дербито


Най-интересното от ЦСКА - Левски преди дербито
Снимка: Официален сайт на Левски

1271 0

ЦСКА и Левски се изправят в дългоочакван сблъсък от Първа лига. Срещата трябваше да се изиграе преди седмици, но бе отложена поради ситуацията с коронавируса при "сините". Двата тима играха запоследно един срещу друг на 20 юни тази година при зрелищното 3:3.

Оттогава обаче много неща се промениха, най-вече при Левски. Едва 4-ма от тогавашните титуляри са все още в клуба. При ЦСКА изпълнителите са подобни, но има и много нови имена. Всичко опира до това на какви 11 ще разчита Бруно Акрапович. А ето няколко интересни детайли около голямото дерби:

Феновете на ЦСКА се готвят за исторически разгром поради тежката ситуация при "сините", но трябва да им бъде напомнено, че те не са вкарвали повече от 4 гола в шампионатното дерби от онова знаменито 5:0 от 1989-а година. Трябва да се отбележи пък, че Левски не е е печелил с повече от 2 гола разлика срещу "червените" от 1995-а година, когато побеждава с 3:0.

Последният мач завърши при резултат 3:3, но днес Левски може да поеме към разрушаването на антирекорд от вече 15 години. Отборът няма две поредни победи срещу големия съперни от сезон 2005/06, когато начело бе Станимир Стоилов. И все пак, ако "сините" поведат в резултата, то те ще имат големи надежди, тъй като последният пълен обрат за ЦСКА в това дерби датира чак от 1980-а година, когато Левски повежда с 1:0, бива обърнат до 1:3, след което вкарва и още едно попадение, но губи с 2:3.

Статистиката показва, че ЦСКА най-често завършва при резултат 2:1 в своя полза през този сезон. Ако това обаче се случи и днес срещу Левски, то ще бъде първият случай от 1989-а година, в който "армейците" побеждават с този резултат в шампионата големия си съперник. А ЦСКА е с много повече удари към вратата по време на мач, отколкото Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички