Странна дузпа, странен изпълнител, дебютен гол: ЦСКА с престижна победа над Динамо (Москва)


Странна дузпа, странен изпълнител, дебютен гол: ЦСКА с престижна победа над Динамо (Москва)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6073 0

Носителят на Купата на България ЦСКА записа победа във втората си приятелска среща на турска земя. След равенството 1:1 срещу Стал Мелец "армейците" се изправиха срещу по-респектиращ поне на хартия съперник - руският гранд Динамо (Москва). Въпреки това ЦСКА успя да победи втория в Русия с 3:1.

Резултатът бе открит в 24-ата минута, когато българският тим получи правото да изпълни дузпа заради отсъдено нарушение на вратаря срещу Яник Вилдсхут. Повторенията обаче показаха, че нарушение нямаше, тъй като стражът играе с топката. Все пак 11-метровият наказателен удар бе изпълнен от... Иван Турицов, който не сбърка.

В добавеното време на втората част Греъм Кери стреля превъзходно от пряк свободен удар, топката се отклони в гредата, а след това застана на пътя на Бисмарк Чарлс, който я вкара в опразнената врата.

През второто полувреме паднаха още две попадения - по-едно за двата тима. Първо Динамо намали изоставането си (61') след центриране от ъглов удар, при което Димитър Евтимов увисна и оголи вратата си, което бе наказано.

В последните секунди от срещата пък дойде и моментът на записалия неофициален дебют през втората част Маурисио Гарсес. Той бе изведен от Амос Юга, пое топката, напредна с нея в крака, а накрая се отличи с чудесен завършващ удар по земя, с който предоля врата.

Любопитен факт е, че всъщност двата тима, които се изправиха един срещу друг днес, са в идентични ситуации в местните си шампионати. ЦСКА е втори в Първа лига след лидера и хегемон у нас Лудогорец, като двата тима са изиграли 18 мача, а "орлите" са с точка повече.

Динамо Москва пък за първи път от доста време насам има реални шансове за титлата в Русия, след като също изостава с две точки от лидера Зенит, а освен това двата тима също са изиграли по 18 мача до момента.

Стартов състав на ЦСКАБусато, Матей (к), Кох, Турицов, Мазику, Жеферсон, Кери, Мухар, Вилдсхут, Йомов, Чарлс

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първия четвърт час от срещата не се стигна до нищо по-опасно пред някоя от двете врати. В 17-ата минута дойде първото много опасно положение. Греъм Кери комбинира с Брадли Мазику, а той изведе по фланга Яник Вилдсхут. Той напредна към тъчлинията и подаде около зоната за изпълнение на дузпа, където намери Георги Йомов. Той стреля, но насочи топката точно във вратаря, който улови.

Няколко минути след това Вилдсхут получи топката в наказателното поле, а там вратарят на руснаците излезе напред да скъси ъгъла и игра с топката с ръце. Главният съдия обаче даде дузпа, въпреки че нарушение категорично нямаше.

24' - 1:0! Изненадващо с изпълнението се нае... десният краен бранител Иван Турицов. Той хладнокръвно прати топката по земя и изпрати вратаря в грешния ъгъл, за да открие резултата.

45+1' - 2:0! В добавеното време от първата част ЦСКА получи правото да изпълни пряк свободен удар на удобна позиция. С изпълнението се нае Греъм Кери, който стреля отлично, но малко не му достигна за гол, след като топката се отби в гредата. Тя обаче застана точно на пътя на Бисмарк Чарлс, който отблизо на опразнена врата нямаше как да сбърка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част вместо Георги Йомов в игра се появи Маурисио Гарсес, за когото това е неофициален дебют с фланелката на българския отбор.

61' - 2:1! Иван Ордетс бе намерен след центриране от ъглов удар на първа греда. Димитър Евтимов изкрещя, че той ще се намеси, но увисна и не успя да играе с топката, а същевременно опразни вратата си и това доведе до гол на капитана на Динамо в тази среща.

Около 70-ата минута се стигна до любопитен момент от срещата. На терена влезе котка, която не пожела да го напусне и упорито оставаше в очертанията на игрището. В крайна сметка след известно време тя сама напусна.

В 76-ата минута Гарсес получи отляво по нападението на "армейците" и опита силно подаване успоредно на голлинията към Калоян Къстев, но родният нападател не успя да я засече. 

87' - 3:1! Юга изведе чудесно Маурисио Гарсес. Той поведе хладнокръвно, а накрая завърши с перфектен удар по земя покрай вратаря.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Този път ЦСКА ще изиграе по предварително планираната си програма следващия си приятелски мач. Той идва срещу Динамо (Москва), като ще бъде от 17:00 часа местно време и 16:00 часа българско време. Мачът ще се състои на терена на комплекс "REGNUM" в Белек.

Към момента Динамо (Москва) е втори във временното класиране на руския елит, като има съвсем реални шансове за това да се бори за шампионската титла. Към момента на върха обаче е Зенит, който е с две точки повече при равен брой изиграни мачове (18).

По ирония на съдбата ситуацията в ЦСКА е абсолютно същата. "Армейците" са втори във временното подреждане на Първа лига с 40 пункта и имат точно две точки по-малко от лидера и шампион Лудогорец. Двата тима също са изиграли по 18 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички