На "Армията" ли отива? Легендата на ЦСКА Христо Янев поема отбор от Първа лига?


На "Армията" ли отива? Легендата на ЦСКА Христо Янев поема отбор от Първа лига?
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

9926 0

Легендата на ЦСКА и любимец на "червените" фенове - Христо Янев, е фаворит за треньорския пост Крумовград. Новакът в Първа лига е на прага на сериозна рокада.

Това става ясно от информация на "Тема Спорт". Изданието споделя, че ръководството на "синьо-жълтите" е останало крайно разочаровано от последните мачове на тима в елита.

Крумовградчани стартираха ударно, побеждавайки шампиона Лудогорец с 3:1 и записвайки много достойно представяне именно срещу "червените" на "Армията", от които загубиха с минималното 0:1. Последваха обаче 2 поражения с 1:3 от Черно море и 0:2 от Берое, при които отборът изглеждаше катастрофално в отбрана.

Именно това ядосало и шефовете на клуба, които поставили под въпрос бъдещето на Никола Миленкович. Най-добър негов заместник шефовете виждат в лицето на Янев, който остана без работа след уволнението си от Пирин дни преди началото на новия сезон и след като го спаси от изпадане.

Христо Янев на "Армията" 

Безспорно, Янев е една от най-обичаните и успешни "червени" фигури през новия век. Като играч той записва 207 мача, 69 гола и 34 асистенции с фланелката на 31-кратните шампиони, печелейки 2 титли и 1 Купа на България.

Също толкова запомнящ се е и периодът му като треньор на отбора. През сезон 2015/16 г. той ръководи ЦСКА в една от най-паметните и романтични години в историята на тима. Печели Купата на България, докато отборът се подвизава във "В" група. Има 49 двубои като наставник на "червените".

Освен от треньора си, в Крумовград недоволстват и от медиите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички