Министърът на спорта говори след срещите с ЦСКА и Левски и обобщи всичко: Поемам много проблеми


Министърът на спорта говори след срещите с ЦСКА и Левски и обобщи всичко: Поемам много проблеми
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2173 0

Спортният министър на България Радостин Василев проведе дългоочакваните срещи със софийските грандове на родния футбол - ЦСКА и Левски. Първи бяха "армейците", а след това за разговори пристигнаха и "сините". След тях пък Василев обобщи всичко случило се пред медиите.

"Обсъждахме текущите проблеми на клуба. В Левски се сблъскват с проблемите, с които всеки друг. Говорихме за развитието на спорта, футбола в България и дори за телевизионните права. Ще се видя с всички, които искат. Левски и ЦСКА са с любовта на 80% от хората. Трябва да гледам и за другите спортове, не само за футбола. Аз съм принципал на „Сердика спортни имоти“. Натрупали са се много проблеми. Защо седем години не е поставян този въпрос? Панчарево и „Българска Армия“ са собственост на „Сердика спортни имоти“. Дали може инвеститорът да построи стадиона на друго място, или да бъде направена реконструкция. Това не е в моите правомощия, но обещах да съдействам, за да се случат бързо тези неща.

Трябва да продължим напред. Първо трябва да се създаде комисия в „Сердика спортни имоти“, която трябва да оцени. Трябва да работят взаимно с ЦСКА, за да може в кратък срок да се премине към следващата стъпка. Тези притеснения, които имат от ЦСКА, представляват притеснение и за нас. Разговаряхме и с Левски за стадиона. Знаете, че Сектор А е без козирка. Не са само те, всички отбори имат проблеми с инфраструктурата. Наско Сираков и Иво Ивков са оптимисти. Левски заслужава да получи това, което получават всички клубове" - започна той.

Впоследствие Василев уточни, че е министър от 7 дни и че оперира с огромен обем от информация. Той допълни и че поема министерство с много проблеми и казуси, които са тлеели твърде дълго време. Той посочи като основни проблеми липсата на правила и прозрачност.

"Ако спортът не е държавна политика, не мога с магическа пръчка да променя нещата. Надявам се тези неща да не останат на думи. Детайлно не е коментирано дали ЦСКА ще плаща, или не. Не може да бъде взето сега решението. Срещата ми със спортния тотализатор ще е след Нова година. Това е изключително важна структура за финансирането на спорта. Смятам да развивам политиките, насочени към младежта, защото този сектор е бил неглижиран преди това.

Ще отправя покани към всички спортни федерации. Няма да ги деля. Трябва да видят как ще се процедира със средствата към тях. Длъжен съм да изпълнявам програма, която е приета от служебния спортен министър. Трябва да се види дали ще има промяна и дали ще има ощетени от програмата на министър Кузманов. Ако има аномалия, съм в готовност да компенсираме федерациите. Ще се вземат мерки" - заяви за финал той.

От ЦСКА пък посочиха защо не си плащали наема към държавата за "Българска армия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички