Меркадо: ЦСКА е голям отбор и мястото му е в Европа


Меркадо: ЦСКА е голям отбор и мястото му е в Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

918 0

Нападателят на ЦСКА Кевин Меркадо говори пред официалния сайт на "армейците" за престоя си в България, след вече близо 4 месеца на стадион ”Българска армия”.

Той направи много силен мач срещу Дунав (Русе) в последния кръг и логично получи много похвали от феновете на отбора. Меркадо заяви, че се чувства много добре при "армейците" и се надява да оправдае доверието, което му гласува старши треньорът Стамен Белчев.

"Вече се чувствам достатъчно добре в ЦСКА, за да започна да разкривам качествата си. Треньорът ми дава все повече игрово време, като срещу Дунав изиграх цял мач и се надявам да съм оправдал доверието му", сподели еквадорецът.

"В началото ми беше трудно да се адаптирам тук, но с времето нещата се подредиха. Разбирам се отлично със съотборниците ми, което ми дава необходимото спокойствие, за да работя".

"Най-трудно ми беше да науча езика ви, но най-хубавото, че на терена всички говорим на един език".

"Българското първенство ми прилича на аржентинското. Сравнението е заради темпераментната ви публика. И там също много обичат отбора си, както са и нашите привърженици тук. Имаме прекрасни фенове, които винаги ни подкрепят, а за нас, футболистите, това е много важно", добави лявото крило.

За сблъсъка с Левски, който „червените” спечелиха с класическото 3:0 Кевин коментира: „Беше много хубаво. Имаше болка в нас, защото не можахме да ги победим и преди това, когато пак играхме много силно. Сега нещата се случиха и за мен беше много приятно да изживея тази емоция с нашите фенове".

"Искам да постигна нещо запомнящо се с червената фланелка. Искам да се представим добре в европейските клубни турнири. ЦСКА е голям отбор и мястото му е в Европа", заяви за финал Меркадо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички