Манджуков вдига ръце - спира кранчето на ЦСКА


Манджуков вдига ръце - спира кранчето на ЦСКА

2245 0

Един от основните акционери в ЦСКА - Петър Манджуков, сериозно обмисля дали да продължи да инвестира в клуба, твърди вестник "Преса". Бизнесменът е недоволен от организацията на управлението на дружеството и в близките няколко дни ще проведе срещи с останалите ръководители, пред които ще настоява за спешни реформи на всички нива.

Неудовлетворението на Манджуков не е свързано само с размерите на заплатите при "червените", а и с липсата на цялостен правно-икономически анализ на ситуацията в отбора, с лошия контрол на текущите разходи и с неясните прогнози за възвръщаемостта на вложенията. Предприемачът не е щастлив от факта, че голямата част от издръжката пада върху него и други минотарни акционери, а не толкова върху основния собственик "Лира Инвестмънт". А опасенията му били, че при настоящия начин на управление в края на сезона клубът отново можел да се озове в изходната позиция от лятото на 2013 година, в която да трепери за лиценза си за евротурнирите и "А" група.

Ако не постигне съгласие с ръководителите на "червените" за бърза оптимизация на всички дейности на ЦСКА, Манджуков е готов да се оттегли от финансирането на клуба. Не е изключено след него да си тръгнат и други акционери, които в последните месеци направиха жизненоважни за отбора плащания.

Президентът на "армейците" Александър Томов трябваше вчера да се прибере от Англия. В негово отсъствие футболистите стартираха подготовка за зимата в минорно настроение - клубът вече им дължи по 2 заплати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички