Джони Велинов: Разбрах, че Стоичков ще го бъде, когато Стойчо му врътна шамар


Джони Велинов: Разбрах, че Стоичков ще го бъде, когато Стойчо му врътна шамар

4091 0

Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов даде интервю за cska-live.tv, в което се върна с носталгия към големите мачове за "армейците". Той изрази увереност, че отборът ще вдигне титлата в края на сезона.

"Като славен футболист се оформих в ЦСКА. Това за мен бе сбъдната мечта, а с изявите си можех спокойно да гледам хората в очите. Много съм благодарен на Паро Никодимов за подхода към нас при елиминирането на Нотингам. Той ни каза: "Кротко, момчета. Без напрежение, това е момент да се докажете като играчи, да направите подвиг в мирно време". И как да не се мотивираш?! Но най-паметният ми мач си остава онзи с Реал Сосиедад в Сан Себастиан през 1981 г. 88 минути се игра пред моята врата! Пълен кошмар! И до днес, когато се съберем ветераните, само за този двубой си говорим", спомни си Велинов.

Той разказа и за първото си впечатление от Христо Стоичков:

"Веднъж играехме в зала "Чавдар" и той направи зверски шпагат с двата крака на Стойчо Младенов, направо го превъртя. Стойчо взе, че стана, завъртя му един шамар и го остави. А Ицо наведе главата, почна да ругае тихичко и му текнаха сълзите. Тогава разбрах, че ще стане нещо от него. Имаше страстта, хъса, гнева... И му се получи", добави Велинов.

"На Стойчо съм му пожелал да си смени номера на колата - от 3131, да стане 3232. Титлата в края на сезона ще е наша", изрази увереност Георги Велинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички