Манджуков напира за рестрикция на заплатите в ЦСКА


Манджуков напира за рестрикция на заплатите в ЦСКА

1588 0

Заместник-председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Петър Манджуков смята, че фонд "работна заплата" на футболистите в клуба трябва да бъде намален. Мнението си той е споделил пред всички останали отговорни фактори на "Армията" и темата е била широко дискутирана през последните месеци, пише "Тема Спорт".

Идеята на Манджуков е за по-ниски заплати, но за сметка на това по-високи премии при постигането на определени резултати, които да вкарват свежи пари в ЦСКА. Това може да се случи най вече чрез пробив в груповата фаза на евротурнирите.

Според един от основните акционери в ЦСКА е крайно нерентабилно за клуба да плаща високи месечни възнаграждения, ако насреща дори няма резултати. Освен това той иска и налагането на повече българи в отбора. Бил е коментиран и таван на заплатите за българските играчи от 10 000 лева.

Бизнесменът е отправил предложението си до Александър Томов и Стойчо Младенов още преди време. Дискутирал го е и с други акционери. Очаква се до края на месеца въпросът отново да бъде повдигнат от Манджуков и да се стигне до крайно решение, което да влезе в сила от следващия сезон. Ако ЦСКА не успее да стане шампион, то от идната кампания е много вероятно да има финансови рестрикции в клуба. В случай обаче, че първото място бъде спечелено и тимът участва в квалификациите за ШЛ, нещата вече ще стоят по коренно различен начин.

Точно Манджуков плати последните досега заплати - за октомври. Месечният бюджет на ЦСКА по това перо е над това на Литекc u Левски. Само в Лудогорец получават по-високи месечни възнаграждения, като разликата с "червените" е съществена.

От "Армията" пък все още не са избрали доставчик за екипите през новия сезон. Контрактът с Legea изтича през лятото и в Борисовата градина не искат да го подновяват. Клубът обаче има немалки задължения към италианския производител. Сред фирмите, които са готови да снабдяват ЦСКА, попадат Adidas, Kappa, Hummel и Warrior, информира вестникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички