Резнаха на Стойчо и парите от трансфери


Резнаха на Стойчо и парите от трансфери

2219 0

Стойчо Младенов най-накрая ще се окаже изигран с парите от трансферите в ЦСКА. Това се говори на "Армията", след като стана ясно, че част от футболистити.е са извадени на сергията. Стойчо имал претенции да получи една част от сумата за всеки продаден състезател, доведен от него. Поне така се бил разбрал със собственика Александър Томов. Силните хора на "Армията" от фамилията Манджукови обаче се опънали пред поредното комисионерство, информира "Уикенд".

Стойчо и Лупи договорили врътката с парите от трансфери още през лятото, разясниха от "Армията". Двамата се разбрали, че Младнов ще води нови играчи, които нямат договори и излизат на ЦСКА без пари. След това при продаването им Екзекутора трябвало да получи около 10-15% от сумата. Но не пряко, тъй като това е забранено за треньори по футбол. На книга в сделките трябвало да бъде включен синът му АЛександър Младенов, който е футболен мениджър. Така фамилията щяла да прибере съответния процент. Срещу въпросната договорка Стойчо се навил да оттегли съдебните си претенции към ЦСКА. Той има да получава пари от предишни години и дори заведе дело, което в последствие беше замразено.

Само че на Петър Манджуков и сина му Ивайло тази договорка между Стойчо и Лупи не се харесала. Двамата издържат ЦСКА от няколко месеца и извадиха сериозни суми, за да плащат стари задължения към изгонени и напуснали футболисти. Една част от тях също били докарани от Стойчо Младенов, само че ги махнаха, след като се оказа, че не стават за нищо. Сега Манджукови покрили масрафа по тези и други плащания. Само че поставили като условие всички пари от продадени футболисти тази зима да влязат в ЦСКА, а не част от тях да отиват по други джобове.

Очаква се "Армията" да напуснат най-малко трима футболисти. Това са румънецът Сержиу Буш, португалецът Тони Силва и жърватинът Тончи Кукоч. Мениджърът на Кукоч Мариано Бидзари вече предлага левия бек насам-натам, след като изигра десетинна мача с червения екип тази есен. От трите сделки в ЦСКА чакат най-малко 1,5 милиона евро.

Младенови се облизвали за поне 150 хилядарки от тази сума, но най-вероятно ще пият една студена вода. Освен това "Уикенд" съобщи още преди седмица, че Манджукови искат да орежат и заплатата на Стойчо Младенов. Той прибира повече от 30 000 лева на месец, но ноите босове имали намерение да я смъкнат наполовина.

За компенсация щели да му предложат премиии, ако направи ЦСКА шампион и класира отбора в групите на Шампионската лига или Лига Европа. Младенов обаче не бил навит на такъв вариант, тай като европейските турнири не са му силата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички