Желан от ЦСКА си търси отбор вече 3 години


Желан от ЦСКА си търси отбор вече 3 години
Снимка: Getty Images/Guliver

22231 0

34-годишният сънародник на Амос Юга - Мапу Янга-Мбива, бе желан от ЦСКА в началото на 2021 г., но тогава до свободен трансфер така и не се стигна.

Дефанзивният играч с френско гражданство разполага със солидна визитка, като по време на кариерата си е играл за отбори като Монпелие, Олимпик Лион, Рома и Нюкасъл. Единственият му значим трофей остава титлата от Лига 1 през 2012 г. с първия тим.

Любопитно е обаче да се отбележи, че Мапу вече три години е без отбор, след като напусна "младежите". По-късно той бе спряган отново с Монпелие и половин година по-късно с ЦСКА, но липсата на сделка го превръща в дългосрочен свободен агент. 

Желанието на играча

Във Франция припомнят съдбата на опитния футболист, който е решен отново да играе, но в Близкия Изток. Пред вестник La Provence бранителят обяснява, че той иска да се забавлява в оставащите му активни години на терена:

" Насочвам се към страните от Персийския залив, защото живея там. Знам откъде съм, какво съм направил във футбола. Познавам уменията си, но също така съм и наясно… Годините минават, остарявам. Не мога да се разхищавам. Просто искам да се забавлявам през сезоните, които ми остават", категоричен е Мапу.

Вижте кой футболист на ЦСКА 1948 е бил желан от ЦСКА, но не е бил пуснат!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички