Майка му почина, но Каранга излезе срещу Левски, за да го контузят - после му отстраниха цял орган (ВИДЕО)


Майка му почина, но Каранга излезе срещу Левски, за да го контузят - после му отстраниха цял орган (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

15814 0

Фернандо Каранга неслучайно е сред любимците сред феновете на ЦСКА - изключително борбен и много добър пред гола, бразилецът се превърна сред най-успешните голмайстори на "червените". 

Феновете не успяха да повярват на трансфера

Нападателят прекара година и половина на "Армията", по време на която се отчете с 31 гола и 13 асистенции в общо 42 двубоя. Сред "жертвите" му на няколко пъти бяха преките конкуренти Лудогорец и Левски и с изявите беше заплаха №1 на изброените отбори. 

Най-кошмарният ден в живота му

Така се стигна до кошмарния 25-и април за Фернандо Каранга, в който първо загуби майка си през 2018-а година, а часове по-късно можеше да приключи със спорта. Във въпросния ден ЦСКА играе решаващ полуфинал с Левски за Купата на България и има да стопява разлика в резултата. 

Феновете обаче биват известени преди двубоя, че бразилецът е преживял кошмар, след като е загубил майка си в часовете преди двубоя: 

"Армейци, един от най-сърцатите ни футболисти загуби свой много близък човек. Тази нощ майката на Фернандо Каранга е починала.

Ние - ръководството, треньорският щаб и служителите на клуба изказваме своите съболезнования за загубата на Фернандо и изразяваме пълната си подкрепа за този изключителен футболист".

Бразилецът обаче остава само половин час на терена, тъй като се налага Стамен Белчев да го смени принудително - "синият" полузащитник Хали Тиам го подсече безумно. Той му влезе с двата крака и с бутоните напред, а опорният крак на нападателя на ЦСКА се огъна по жесток начин...

 Каранга напуска със сълзи на очи

Последвалият удар в Китай

Не по-малко тъжна е съдбата на бразилеца в Азия, където бе продаден срещу близо три милиона и половина евро. В последното тримесечие на 2018 г. се стига до спешна операция на Каранга, след като първо вкарал над Бейджин Гуан, а след мача е почувствал остра болка в стомаха.

Оказало се, че вследствие на сблъсък към края на срещата се е наложило да бъде отстранен далакът на голаджията. Неговото възстановяване продължи около половин година. 

Сега бразилецът се завръща на "Армията" в опит да даде още от същото на феновете - голове, асистенции и много борба в битката за заветната 32-ра титла на България.

Вижте всичко около завръщането на Каранга в ЦСКА!

Още: Феновете са в екстаз: Как Фернандо Каранга подлуди ЦСКА при първия си престой с паметен успех?

Потвърдиха: ЦСКА преговаря с водещ клуб за българин - искат повече пари от "червените"

"Всички са срещу нас": Пифа притесни за реконструкцията на "Българска армия"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички