Кюстендилеца изля целия си гняв върху Фернандо Каранга и сам се укроти: Ще запазя добрия тон


Кюстендилеца изля целия си гняв върху Фернандо Каранга и сам се укроти: Ще запазя добрия тон
Снимка: Lap.bg

12542 0

ЦСКА предизвика екстаз сред феновете си във вторник, след като обяви, че един от любимците на феновете през настоящия век - Фернандо Каранга, се завръща в клуба. 

Нападателят прекара година и половина в клуба, но за малкото време натрупа 42 двубоя, в които се отчете с 31 гола и 13 асистенции. През лятото на 2018-а той влезе в последната година от контракта си и ЦСКА бе матиран - футболистът не искаше да преподписва и това беше моментът, в който можеше да се вземе солидна сума за правата му. 

Какво значе Кюстендилеца

Така и се случи - бразилецът се превърна в една от най-скъпите продажби на "Армията", след като се намери китайки клуб, който да плати близо 3 милиона и половина евро. "Червените" фенове тъгуваха от раздялата с голаджията, а тарторът сред организираните фенове - Иван Велчев - Кюстендилеца, разкри, че не е доволен от ситуацията с футболиста. 

Тогава той в пряк текст обясни пред запалянковците, че Каранга е избрал да продължи в Азия срещу много по-голямо финансово възнаграждение. Тогава той застана зад ръководството при продажбата на стрелеца. 

Каранга е сред големите любимци в ЦСКА

Коментарът на Велчев

"Време е да напиша и аз някои неща. Първо за трансфера на Каранга искам да внеса малко яснота - желанието на ръководството беше играчът да остане в ЦСКА с дългосрочен договор и подобрени условия. Желанието на самия играч не беше същото. Той искаше да отиде в Китай за повече пари. Въпреки многобройните молби и уговорки от собственици, ръководни органи, фенове и кой ли не Каранга заяви, че повече не желае да играе за ЦСКА. При това положение и отказа му да подпише нов договор единственият правилен ход на ръководството беше да го продаде и да вземе за него немалка сума пари пред опцията да го пусне без пари другото лято. Последно искам да призова всички да подкрепяме повече отбора и да даваме по-малко напътствия. 

Като казвам, че не искаше да играе за ЦСКА, се изказвам доста леко и запазвам благоприличие. По въпроса с Каранга и начина, по който си тръгна, има какво още да се каже, но предпочитам да запазя добрия тон", коментира Велчев през 2018 година след изходящия трансфер на бразилеца. 

Вижте всичко около завръщането на Каранга в ЦСКА!

Още: Потвърдиха: ЦСКА преговаря с водещ клуб за българин - искат повече пари от "червените"

"Всички са срещу нас": Пифа притесни за реконструкцията на "Българска армия"

ЦСКА преговаря с 20-годишен българин за заместник на Иван Турицов?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички