Люпко Петрович коментира изпуснатата от ЦСКА титла и каза дали Саша Илич заслужава нов шанс


Люпко Петрович коментира изпуснатата от ЦСКА титла и каза дали Саша Илич заслужава нов шанс
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3701 0

Бившият старши треньор на ЦСКА Люпко Петрович даде интервю пред "Мач Телеграф", в което бе попитан как оценява представянето на "армейците" и настоящия им наставник - Саша Илич, през сезон 2022/23, в който до последно бяха в борбата за титлата, но в крайна сметка завършиха на второто място.

"Саша Илич е най-успешният треньор на ЦСКА!", отсече 76-годишният специалист и уточни:

"Говорим за последните 12 години. От много отдавна ЦСКА не е бил толкова близо до титлата, колкото беше през този сезон. Всичко опря до една дузпа, която Иван Турицов не успя да вкара. Голям малшанс за "червените". Лудогорец също не игра толкова добре, колкото предишните години. Това също допринесе да има интрига до последно".

Петрович допълни, че Илич заслужава да продължи да работи на стадион "Българска армия" и изрази мнение, че тимът му не се нуждае от мащабна селекция преди старта на следващата кампания:

"След всичко, което направи дотук за ЦСКА, Илич заслужи да получи поне още един солиден шанс. Не смятам, че трябва да се прави голяма селекция. Двама-трима добри играчи максимум ще бъдат напълно достатъчни, за да може ЦСКА и през следващия сезон да е конкурент на Лудогорец и да се бори за титлата".

Люпко Петрович бе запитан и как вижда жребия на българските отбори за европейските клубни турнири: "Очаквам ЦСКА да продължи. Левски трябва да продължи - жребият го задължава, с който и от двата отбора да играе между Хегелман и Шкупи. В двойката между ЦСКА 1948 и ФКСБ мисля, че шансовете са 50 на 50. На Лудогорец няма да му е трудно и ще продължи в следващия кръг".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Люпко Петрович: Мъри искаше да решава всичко в Левски, няма как треньорът да е и президент!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички