ЦСКА е близо до играл срещу Реал Мадрид и Интер в Шампионска лига?


ЦСКА е близо до играл срещу Реал Мадрид и Интер в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images

5044 0

Ръководството на ЦСКА е в напреднали преговори за привличането на колумбийски централен защитник, твърди "БТА", позовавайки се на свои източници от стадион "Българска армия".

Става въпрос за 28-годишния Данило Арболеда!

След броени дни той ще се превърне в 'свободен агент', което означава, че би могъл да акостира при "армейците" без трансферна сума. За последно е носил екипа на Ал-Аин (ОАЕ), а договорът му изтича официално на 30-и юни 2023-та година.

През сезон 2022/23 Арболеда се е отчел със само 7 мача и 1 гол, но това е така поради факта, че в края на месец октомври 2022-ра къса ахилесово сухожилие и заради тази тежка контузия пропуска остатъка от кампанията.

Данило се отличава с висок ръст от 190 сантиметра и вече има опит в европейския футбол - през 2021-ва година записва 46 двубоя (4 попадения) за 11 месеца с тима на Шериф Тираспол, с който става шампион на Молдова. Преди това е играл в родината си за Депортиво Кали, Патриотас, Америка де Кали, Ла Екуидад и Депортиво Пасто.

*Интересно е да се отбележи, че през сезон 2021/22 Данило Арболеда играе с Шериф Тираспол в груповата фаза на Шампионска лига и излиза като титуляр във всичките 6 мача срещу Реал Мадрид, Интер и Шахтьор Донецк. Тогава Шериф печели 7 точки и финишира на третото място, а след това отпада на 1/16-финал в Лига Европа от португалския Брага с общ резултат 2:3.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Изненада! ЦСКА набеляза втори еквадорски нападател това лято?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички