Любослав Пенев и ЦСКА далеч няма да подценят Левски, готвят се за дерби


Любослав Пенев и ЦСКА далеч няма да подценят Левски, готвят се за дерби
Снимка: Lap.bg

1080 0

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори на пресконференция относно предстоящето голямо дерби срещу Левски от Първа лига. Въпреки че към момента "сините" са в кошмарна форма, специалистът напълно премахна възможността за подценяване.

На няколко пъти той подчерта колко сериозно ще подходи неговият отбор, както и че очаква голям сблъсък и дерби. Пенев използва и популярното твърдение, че в този мач няма значение моментната форма на двата тима.

"Рано или късно ще има публика на стадионите. Слухове не искам да коментирам. Ще се радвам да има публика, но това са само слухове на този етап. Има компетентни хора и те ще вземат решения. Винаги подсещам моите футболисти, че никога не трябва да се подценява нито един съперник независимо от мястото в класирането. Не искам да говоря за фаворит в мача. Невинаги отборът в по-добра форма побеждава" - започна Пенев.

"Това е едно дерби, ние ще се подготвим за мача, ще налагаме стила, който искаме, и ще се подготвим като за дерби. В нашия отбор не трябва да има никакво отпускане. Момчетата, които вземат участие в мача, трябва да се раздават и да бъдат дисциплинирани. Аз съм оптимист и ние се готвим сериозно за всеки един мач. Предстоят ни плейофи и финал за Купата, така че ни предстоят още мачове. Виждам промяна в целия отбор и отделно в повечето футболисти, но като цяло в отбора. Аз съм доволен от това, което се случва в тренировъчния процес. Ще продължим по същия начин" - продължи наставникът.

Наставникът на "армейците" не можа да даде категоричен отговор дали Тиаго Родригес ще бъде готов за срещата, но призна, че към момента целият отбор върви добре откъм подготовка. Колкото до Адалберто Пеняранда, Пенев отсече, че той "не е на дневен ред".

След това Ел Голеадор заговори за школата: "Обичам и наблюдавам школата на клуба, в който работя. Аз съм израснал в този клуб и много футболисти сме тръгнали от тази школа. Аз обръщам внимание на младите таланти и съм доволен, когато има футболисти, които са готови да играят за първия отбор. Аз съм доволен и това мое наблюдение ще продължи. Няма да изпускам развитието на школата".

За финал Пенев сподели: "Аз наблюдавам всички съперници, включително и Левски. Това е мач, в който ние трябва да подходим да не се заблуждаваме от това къде се намира Левски. Играят сериозно и с много желание. Спирам до тук, няма да разкривам повече неща. Очаквам сериозен мач и битка. Всеки един отбор, който се изправя срещу ЦСКА иска да даде максималното, така ще бъде и в неделя".

Mеждувременно стана ясно, че двама африканци ще изкарат проби в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички