Лидер на ЦСКА Амос Юга с изненадващо признание: Мога да отида в Лудогорец, но...


Лидер на ЦСКА Амос Юга с изненадващо признание: Мога да отида в Лудогорец, но...
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

10653 0

Един от лидерите на ЦСКА - Амос Юга, направи любопитно признание относно това в кой български клуб би могъл да продължи кариерата си. В предаването "Домът на футбола" той определи като подходяща опция един от най-големите съперници на "червените" Лудогорец.

Близкото минало помни редица скандали между бивши любимци на "армейската" публика, решили да акостират на "Хювефарма Арена". Такива бяха случаите с Кирил Десподов, Антон Недялков, Йордан Минев и няколко други, които бяха заклеймени от "червените" запалянковци.

Преквалифицираният централен защитник все пак добави, че по-скоро не би избрал "орлите", отчитайки сериозната разлика между живота в София и този в Разград. Той сподели, че е щастлив на "Българска армия" и се наслаждава на времето си в отбора.

"Лудогорец е стъпка напред от ЦСКА"

"Имало е запитвания към мен, но никой не е идвал с готово предложение за договор. Всеки може да си говори, но реалността е, когато имаш нещо черно на бяло. Аз нямам конкретна оферта към мен, всичко е глупост. Чувствам се добре в ЦСКА, моето семейство също. Имам договор за още три години и ще видим, но нещата наистина ми харесват, защото в клуба има наистина страхотен колектив", коментира Юга, цитиран от "GONG" и продължи.

"Не искам да говоря като някои хора, че ще играя само за един клуб или нещо такова. Към момента съм част от ЦСКА и съм щастлив тук. Единственият клуб, където мога да отида, е Лудогорец, защото е една стъпка по-напред. Но да бъда честен – не бих заменил живота в София с този в Разград. Харесва ми тук. Защо трябва да ходя там, освен за повече пари? Жена ми веднъж ме попита: 'Искаш ли да отидеш в Лудогорец', а аз ѝ казах: 'Не, не искам'. Така че мисля, че засега оставам тук", добави още той.

Уволнението на Саша Илич и неговият наследник

Националът на ЦАР даде мнение и по актуалната ситуация в тима от "Българска армия". Той се върна към раздялата с вече бившия треньор на "червените" Саша Илич, както и призова за търпение към новия такъв Нестор Ел Маестро.

"В началото на сезона имахме много контузии в отбора. Нестор Ел Маестро се нуждае от време, за да наложи своята философия. Със Саша Илич направихме много добър сезон. Беше много неприятно да разберем, че той вече няма да бъде с нас. Имах много силна връзка с него. Досега не съм имал такава с друг треньор. Даваше ми много отговорности и разчиташе на мен. Има много време до края на сезона. Трябва да догонваме. Щеше да е хубаво, ако бяхме започнали по-добре. Сега сме предизвикани да преследваме Локомотив Пловдив и Черно море. Лудогорец също е там и няма да ни бъде лесно", каза халфът.

"Надявам се един мач стадионът да бъде пълен. Вярвайте на треньора и на играчите. За нас е много приятно, когато играем пред пълни трибуни. Ние печелим заедно, губим пак заедно. Много е приятно да празнуваме пред 18 хиляди, а не пред 3 хиляди. Така че елате на стадиона", завърши Амос Юга.

Междувременно ново попълнение на "армейците" е близо до своя дебют.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички