Левски с възможност да лиши ЦСКА за втори пореден сезон от трофей


Левски с възможност да лиши ЦСКА за втори пореден сезон от трофей
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

20822 0

Изоставащият няколко месеца от върха в Първа лига Лудогорец свърши своята работа в последно време под ръководството на Ивайло Петев и с 10 поредни победи във всички турнири се оказа начело в надпреварата.

Мястото на върха за "орлетата" при старта на плейофите се официализира след успеха при визитата на Ботев Пловдив от последния редовен кръг на шампионата. Това означава, че „зелените“ ще стартират следващата фаза с домакинство на шестия – Локомотив Пловдив или Славия.

По този начин ЦСКА по всяка вероятност ще остане втори след домакинството си на Ботев Враца и освен, че ще гостува във втория кръг на Лудогорец - то "червените" ще срещнат и четвъртия Левски в последния кръг.

Тежки "червени" битки Това означава, че в уикенда на 7-8 юни ще има Вечно дерби на Националния стадион "Васил Левски", от което може да бъде решена титлата. Досега през кампанията „сини“ и „червени“ се срещнаха два пъти.

През септември възпитаниците към онзи момент на Стоилов спечелиха с 2:0, а само преди две седмици, на 17 април, двата столични гранда направиха 0:0. През миналия месец май обаче Левски завоюва първи трофей за десетилетие след 1:0 над "армейците" на финала за Купата на България. Следете всичко най-интересно от Първа лига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички