Левски има Пламен Андреев, а ЦСКА повтаря прецедента "Джеферсон"


Левски има Пламен Андреев, а ЦСКА повтаря прецедента "Джеферсон"
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

12109 0

В началото на миналия сезон запалянко на ЦСКА беше констатирал след изразителна победа пред Стоян Колев, треньор на вратарите: "Всичко е хубаво, добри сме, но защо с Бусато?". Тогава легендата бе категоричен, че бразилецът заслужава титулярната позиция и дори е подобрил една от най-големите си слабости – играта с крака.

Дали година по-късно треньорът още има подобно доверие във възпитаника си не е ясно, но феновете отдавна определят Бусато като следващия "Джеферсон". Напусналият бразилец дълго време имаше спорна роля в ЦСКА, но и това не му попречи да изкара над 5 години сред 31-кратните шампиони като твърд титуляр. Сега сънародникът му също остава несменяем под рамката на вратата, дори и след неубедителния старт на сезона. 

Тук обаче говорим за прецедент през кампанията и това все повече контрастира върху ролята на вратаря. Междувременно Иван Турицов от капитан се превърна в резерва, а Мено Кох също бива "закотвен" за грешките им на терена или извън него. Бусато обаче не си "плаща" по същия начин за своите грешки, както съотборниците му.

Решението в Левски и случващото се в ЦСКА

За сравнение с големия съперник на "червените": любопитна е политиката в Левски по адрес на вратарския пост, но и там изборът изглежда ясен всеки път – Пламен Андреев. Младокът обаче е продукт на "синята" школа и едва 18-годишен има над 50 двубоя за представителния тим. С изявите си спечели битката за титулярния пост с Николай Михайлов, а на ветерана му бе даде шанс и от Костов. Синът на легендата Борислав Михайлов обаче успя да се отчете с комична грешка още в първата контрола и стана ясно, че младокът е бъдещето. 

И докато на "Герена" изборът е ясен, сигурен и без особена алтернатива, то на "Армията" не е точно така. Константа остава Густаво Бусато в ЦСКА, но защо не се засили адекватно конкуренцията на поста, след като Димитър Евтимов толкова години не успя да го пребори за място сред титулярите?

Българинът получава шанс само за Купата и в някоя друга среща без особено значение. В края на миналия сезон дори подписа нов контракт, но отново изглежда малко вероятно да стане титулярен страж на "червените". Всъщност неговата сила засега е в съблекалнята, където е след лидерите, но на ЦСКА са му нужни герои на терена.

Четете в неделя сутрин пълния коментар в SportLive.bg за възходa на Левски и падението на ЦСКА в последно време!

Следете ЦСКА - Черно море НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички