"Левски" докара похвали на БФС от "L'Equipe" и "Guardian"


"Левски" докара похвали на БФС от "L'Equipe" и "Guardian"

1749 0

Феновете на "Левски", които непряко накараха Дисциплинарната комисия към БФС да разгледа провинението на сектор "Г" - издигната свастика по време на мача с Локомотив (София) (0:1), спечелиха похвали на БФС от страна на две от най-авторитетните издания в Европа - английският "Guardian" и френският "L'Equipe".

Двете медии публикуваха новината за наказанието от 37 500 лева на клуба заради проявата. Ето коментарите им в статиите.

"L'Equipe": Единствената добра новина от тази тъжна история е, че българската федерация, дълго обвинявана, че не е достатъчно строга с разсизма, този път санкционира клуба".

"Guardian": "Българските футболни власти отдавна са критикувани от антирасистки активисти, местни медии и фенове, че не налагат достатъчно тежки наказания за дискриминация. Сега това се случи".

Както е известно, ЦСКА бе наказан по допълнителен доклад на делегата на срещата Лилов. На заседанието на ДК във вторник Лилов не е отбелязал нарушението в своя първи доклад , а е направил същото след справка в интернет сайтовете. Както е известно, феновете на "Левски" раздухаха проблема с декларация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички