От НКП към ДК: Накажете головодника за расизма и свастиката


От НКП към ДК: Накажете головодника за расизма и свастиката

1958 0

Феновете на Левски призоваха Дисциплинарната комисия към БФС да си свърши работата и да накаже сурово ЦСКА заради расистките изцепки на "червените" запалянковци, които стават все по-сериозни, вследствие на слабото представяне на отбора през пролетта.

Националният клуб на привържениците на Левски разпространи писмо, адресирано до председателя на Дисциплинарната комисия Юри Кучев, което е озаглавено "Г-н Кучев, "маймуна" ли е Тони Силва?".

Както е известно, вчера по време на загубата от Локомотив София с 0:1 част от запалянковците издигнаха знаме с нацистки символи и обиждаха жестоко крилото на собствения си отбор Тони Силва, наричайки го "маймуна", "негро", "боклук" и др. Това предизвика португалеца да обяви във Фейсбук, че някои фенове на ЦСКА просто не заслужават никакво уважение. Затова привържениците на Левски питат риторично: "Не се ли отвори работа за ДК към БФС?

В писмото се казва:

"Левскарите" от комисията на "Синьото БФС" могат да опровергаят усещането, че са слепи и глухи. Ние искаме аршинът да е равен, нищо повече.

Нека наказват справедливо. Ако трябва бъдете сурови, каквито сте винаги спрямо Левски – най-големият спонсор на Боби и хората около него.

След мача между отбора без гол от седем кръга и Локомотив София снимковите материали в сайтовете показаха знаме с пречупен кръст.

За такова провинение ние го отнасяме с близо 40 бона и 2 мача без публика. Чакаме адекватно наказание, ама сещайки се за мача между същите отбори в кв. "Надежда", на който глухия делегат не беше чул 10 минутните маймунски звуци, то не вярваме, но...

Интересно, дали г-н Кучев и неговият екип са разбрали, че футболистът на отбора без гол през 2015 година Тони Силва беше наричан "негър" и "маймуна" от собствените си привърженици? Това не е ли расизъм или просто там така си приказват?

Г-н Кучев и компания, свалете си превръзките от очите, извадете тапите от ушите и накажете отбора, който не е вкарвал гол през 2015 година!

Интересно какво ли ще си помисли УЕФА за богатия снимков материал и безмълвното БФС?

Край на разговора".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички