Легендата на ЦСКА Спас Джевизов шокира: Взеха ми апартамента, имам 5 лева в джоба и карам стара кола


Легендата на ЦСКА Спас Джевизов шокира: Взеха ми апартамента, имам 5 лева в джоба и карам стара кола
Снимка: CSKA.BG

7956 0

Спас Джевизов - една от най-големите легенди на ЦСКА и българския футбол, направи сериозно признание за начина на живот, който води. Въпреки великата си кариера, легендарният голмайстор сподели пред "Марица", че живее скромно, с 5 лева в джоба, стара кола, но с достойнство.

Джевизов е част от "червените" в продължение на 8 славни години. През тях той изиграва 269 мача в тима, в които записва 132 попадения. Полуфиналист в КЕШ с "армейците" през 1982-а година, печели 4 титли и 2 Купи на България.

За любимата Калиопи и честта пред парите

"Реших, че не си заслужава да работи, защото все пак играч на ЦСКА ще я храни. Да, ама не! Защото ние играехме за слава, не за пари (очите му се пълнят със сълзи - б.а. ). Тук е мястото да кажа на всички, че тогава се играеше за самото удоволствие от футбола. Парите при мен поне не са били цел. И сега имам в джоба 5 лева. Но грам не ме интересува", коментира Джевизов, споделяйки, че живее в панелен блок в квартал "Дружба 2".

"Така е. Имам стара кола (сочи я). Но и това не ме интересува. Човек има едно достойнство. Това ме интересува", добави той.

За ултиматумите и отнетия от ЦСКА апартамент

"Трябваше да реша за един ден, когато казаха, че приключвам с ЦСКА. Заявиха ясно: 'Нямаш право да играеш в друг наш клуб. Или ставаш треньор в школата, или отиваш в чужбина'. Последната оферта тогава беше от Омония. Свързаха се с мен по някаква линия. Тук ги приемаха за кипърския отбор на комунистите и ме пускаха. Приех да отида в Никозия! И на секундата получих заповед да освободя до седмица апартамента в тогавашния ЖК "Червена звезда". Бяхме в един вход с легендата на колоезденето Ненчо Христов, готин човек. Аз сигурно съм единственият футболист на ЦСКА с отнет апартамент", спомни си бившият нападател, разкривайки, че и в чужбина парите тогава не са били на особено високо ниво.

"Не, няма нищо общо с новите времена. Футболът беше аматьорски почти. Играехме за малко пари, но стадионите бяха пълни, а публиката даваше невероятна любов. Не можете да си представите феновете, особено тези на Омония. Приеха ме скептично, но за една година не само спечелих доверието им, но станах любимец. До ден днешен говорят за Джевизов с уважение. Пълнят стадиона по време на юбилейни мачове и когато се появя, стават на крака. Те постоянно празнуват годишнини. Посрещането е неописуемо", завърши Спас Джевизов.

Ето какви очаквания за подновяването на сезона има друга легенда на "червените" - Паро Никодимов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички