ЦСКА показа другото си лице и би безпроблемно Черно море на 1/8-финалите за Купата на България


ЦСКА показа другото си лице и би безпроблемно Черно море на 1/8-финалите за Купата на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4127 0

ЦСКА се съвзе след поражението от Лудогорец и надделя над Черно море в осминафинален двубой за Купата на България. "Червените" победиха без особени проблеми с 3:1 и заслужено се класираха за четвъртфиналите в турнира. Жребият за тази фаза ще бъде теглен на 4 март 2021 г.

В герой за "армейците" се превърна Георги Йомов, който отбеляза две попадения, едно от които от дузпа. Преди това резултатът бе открит от Бисмарк Чарлс, който вкара дебютното си попадение в първия официален мач, в който стартира като титуляр. Още в 10-ата минута той отне топката от вратаря на гостите Дюлгеров и наказа грешката му на празна врата. Варненци все пак стигнаха до едно попадение, след като капитанът Димов засече с глава центриране от пряк свободен удар. То обаче се оказа крайно недостатъчно.

Така старши треньорът на "червените" Бруно Акрапович продължава с невероятната си серия в турнира за Купата на България, като около три години той няма поражение, след като в два поредни случая грабна трофея с Локомотив (Пловдив).

СЪСТАВИ

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 4. Мено Кох, 11. Петър Занев - к, 15. Тибо Вион, 18. Брадли Мазику, 20. Тиаго Родригес, 24. Джером Синклер, 10. Георги Йомов, 17. Бисмарк Чарлс, 30. Жорди Кайседо

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 27. Даниел Димов - к, 6. Виктор Попов, 28. Влатко Добаров, 2. Цветомир Панов, 77. Стефан Велев, 23. Пабло Гарсия, 10. Илиан Илиев, 72. Родриго Енрике, 29. Файсел Касми, 20. Зе Гомеш

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

49' - 3:0! Мазику отне топката от гостите в тяхната половина, напредна добре и подаде към Йомов, който от границата на наказателнто поле стреля и преодоля Дюлгеров, като топката мина между краката му, за да направи резултата класически.

62' - 3:1! Капитанът Даниел Димов намали изоставането за своя отбор, след като засече с глава центриране от пряк свободен удар, а топката влетя право в долния десен ъгъл на вратата на ЦСКА.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

10' - 1:0! ЦСКА излезе напред в резултата още в началото на срещата, след като вратарят Иван Дюлгеров се превърна в грешник за своя тим. Той получи подаване от свой съотборник, но се забави твърде много и позволи на Бисмарк Чарлс да го настигне и да му отнеме топката, а след това и да я вкара на опразнената врата.

След попадението темпото спадна и до средата на частта единствената по-интересна ситуация на терена бе, когато Георги Йомов имаше претенции за дузпа след добра комбинация с Брадли Мазику. Контактът обаче сякаш бе твърде лек и главният съдия не уважи претенциите на "червените".

В 27-ата минута Йомов отне топката и направи дълъг спринт до наказателното поле на варненци, където също преодоля съперник с добра скорост. Накрая обаче вместо да подаде, той реши да опита изстрел от нетолкова удобна позиция и не уцели вратата.

39' - 2:0! ЦСКА удвои своя аванс в резултата, след като Георги Йомов отбеляза от дузпа. Дюлгеров хвана ъгъла и докосна топката, но въпреки това не успя да отрази.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата съперника се срещнаха преди по-малко от две седмици, но в мач от родната Първа лига. Тогава се получи много здрав сблъсък с много единоборства, но "армейците" в крайна сметка успяха да измъкнат победата след гол на Джорди Кайседо.

Тази среща отново вещае подобен мач с неясен изход. Бруно Акрапович е майстор на този турнир като няма загуба вече над 2 години в него, донасяйки два поредни трофея на бившия си тим Локомотив (Пловдив). Босненецът несъмнено ще иска да продължи безупречната си серия.

"Червените" трябва да се съвземат след разочароващата загуба от Лудогорец и да се реваншират на своите фенове. Те обаче ще бъдат, както без Жеферсон и Адалберто Пеняранда, така и този път без Амос Юга, който си изкара глупав жълт картон след мача с Лудогорец и е наказан за този двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички