Красимир Чомаков отсече: ЦСКА има силен коз за Вечното дерби срещу Левски


Красимир Чомаков отсече: ЦСКА има силен коз за Вечното дерби срещу Левски
Снимка: Cska.bg

4383 0

Бившият ас на ЦСКА и любимец на „червената“ агитка - Красимир Чомаков, изрази мнението си за предстоящото вечно дерби срещу Левски в неделя. Той говори пред колегите от „Мач Телеграф“, като засегна и успеха на армейците над Славия в предишния кръг.

В днешно време, ако в един мач не успееш да отбележиш на противника, статичните положения са сериозно оръжие. Те са много важни, защото повечето отбори са с изравнени сили. До този момент статичните ситуации дават сериозно предимство и резултати за ЦСКА. От около три-четири точни удара срещу Славия, "червените" вкараха два гола. "Армейците" винаги трябва да са отборът, който да създава повече положения и да контролира играта.

 Има такива срещи, в които трудно се стига до опасни ситуации пред вратата на опонента. Ефективността на ЦСКА в мача със Славия беше добра. Понякога и от половин положение трябва да отбележиш, а това е голямо умение. Отбори като "белите" играят по-затворено в такива сблъсъци и трудно се намират пространства в защитата им. Не е лесно да излезеш на голово положение. Мисля, че ЦСКА се представи много добре срещу Славия", коментира Чомаков победата на „червените“ с 2:0 над „белите“ .

В неделя очаквам да видим добър футбол, но това все пак е дерби. И двата отбора ще искат да спечелят, тъй че няма значение с добра игра или не - целта са трите точки. Силно впечатление в ЦСКА ми прави това, че стои компактно като отбор. Особено във фаза защита. Стабилни са. Тази година за първенството сме получили само три гола. Това според мен е голям коз и е добре.

ЦСКА винаги гони титлата, но в последните години не се получава. Не успяваме да се преборим докрай за трофея. През този сезон конкуренцията е по-сериозна в първенството. Отбори като Левски, Локо Пд, Славия, Черно море и ЦСКА 1948 вдигнаха нивото си", каза Чомаков по под дербито.

А ето как се готвят „червените“ за битката срещу „сините“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички