Милош Крушчич: Не сме тренирали дузпи, това ще ми е първи голям трофей


Милош Крушчич: Не сме тренирали дузпи, това ще ми е първи голям трофей
Снимка: БГНЕС

1483 0

Наставникът на ЦСКА Милош Крушчич даде пресконференция ден преди големия финал за Купата на България, в който Локомотив (Пловдив) ще е съперник на "червените". Сърбинът признава, че в тима не са тренирали дузпи до този момент, но е наясно кой би се наел с изпълнението им.

"Очаква ни най-хубавият и най-важният мач за нас. Имаме привилегията да сме на финала и да се борим за трофея. Виждам голяма мотивация както в отбора, така и у феновете. Тя ще бъде нужна. Всички футболисти са здрави, засега нямаме проблеми с картони или контузии.

Аз като треньор мога да налагам модел на игра у футболистите, но най-важното е те как ще играят. Това е финал, това е един мач, вдъхновение, късмет. Аз като треньор съм направил анализ и работим над технически детайли.

Когато играхме с Локомотив за първенство, казах силните им страни. Това е отбор, който е силен физически, пресира в средата на терена. Единоборства за първа и втора топка, това е техният стил. Не искам да се повтарям. Няма да казвам сега тънки детайли. Внимателно сме проучили.

Всички трябва да сме позитивни, това ни дава енергия. Този отбор расте, прогресира като отбор, както и всички футболисти поотделно. Надявам се да спечелим утре не само за нас като отбор. Нормално е да има напрежение в ЦСКА. Не искам да коментирам дали завися от този мач. Трябва психологически да сме привикнали да играем силни и важни мачове. Имам голям мотив да спечелим, всички го имаме. Това ще ми е първи трофей начело на голям клуб, ако спечелим.

Играхме много трудни мачове сряда-събота. Играхме и на температура над 30 градуса, не е лесно да се играе. Мисля, че футболистите обаче имат достатъчно време да се възстановят, не сме искали да правим много ротации. Имаме добри футболисти и на пейката, така че не мисля, че умората ще е проблем.

Дузпи не сме тренирали, ако трябва да сме честни. Защото си има продължения първо, а чак след това дузпи. Но в главата си знам кой ще изпълни дузпи, може днес да поработим малко. Засега не сме имали среща с ръководството за надъхване. В отбора имаме разговори постоянно - треньори с футболисти" - сподели той.

Междувременно, феновете на ЦСКА направиха опашки за билети за финала чак от "Армията" до "Васил Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички