Край на "червената седмица"! "Армията" на Илич разби Берое на Хубчев


Край на "червената седмица"! "Армията" на Илич разби Берое на Хубчев
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8408 0

ЦСКА постигна трета поредна победа на стадион "Българска армия" в рамките на седмица. Възпитаниците на Саша Илич победиха Берое с 5:1 и серията от успехите над Черно море и Македония ГП се удължи. Победата за домакините донесоха Гарсес, Назон, Морено и Турицов, докато почетното попадение за гостите бе дело на Тунгара от дузпа.

"Армейците" безспорно определяха темпото на играта и развоя на срещата през цялото време, а агресивната игра даде резултат още в петата минута. Тогава Маурисио Гарсес завърши атака по левия фланг с попадение в мрежата на Иван Караджов.

"Червените" се забавляваха и не закъсняха новите опасни положения пред вратата на "заралии", като 13 минути по-късно подаване на Тибо Вион разкъса противниковата отбрана и остави Дюкенс Назон очи в очи с противниковия страж. Хаитянинът без напрежение вкара първото си попадение в българския елит, след като вкара и на Македония ГП в четвъртък за европейските клубни турнири.

В началото на втората част темпото на срещата спадна, но промените на Илич дадоха мигновен резултат и "армията" на сърбина нанесе нови удари по тима на Хубчев. Първо в 75-тата минута комбинация между Туфегдчич и Морено доведе до третото попадение в срещата, а 5 минути по-късно дойде и попадението на Тунгара от наказателен удар. 

В заключителните минути и домакините получиха дузпа за фаул срещу Туфегдчич, която Турицов реализира, а в последните секунди Гарсес се възползва от грешка на Караджов и вкара последното попадение в срещата. 

Първо полувреме:

ЦСКА започна срещата агресивно и атаките бързо дадоха резултат. 

Гол! Възпитаниците на Саша Илич завършиха успешно нападение още в петата минута, когато Тибо Вион прати топката към левия фланг, където Де Нойер овладя. Той превзе терен и прати в наказателното поле. Там Гарсес засече кълбото и го прати в мрежата на Караджов! 1:0!

Гол! В 18-тата минута Дюкенс Назон вкарва първото си попадение в българския елит, след като вкара и срещу Македония ГП за Лигата на конференциите в четвъртък. Хаитянинът бе чудесно изведен от Тибо Вион, като паса на французина разкъса противниковата защита. 

Преди второто попадение днешният капитан на ЦСКА Георги Йомов излезе на опасна позиция пред бившия страж на "червените" Иван Караджов, но опитният вратар отрази удара на българския национал. 

Във втората половина на първата част "заралии" потърсиха попадението по-уверено, но до 40-тата минута най-опасното положение бе дело на Серкан Юсеин, който стреля от дистанция, но прати топката в аут.

В 43' Дюкенс Назон бе напът да вкара втори гол и да реши до голяма част срещата, но не успя да го направи. Той остана очи в очи с Караджов, обаче ударът му се плъзна по тревната настилка и попадна в плонжа на вратаря. 

Второ полувреме:

В началото на втората част темпото на срещата спадна и конкретно домакините намалиха опитите си за попадение. След около петнадесет минути Турицов се присъедини, като замени Йомов, а Назон бе заменен от Морено. 

В 67-мата минута домакините наказаха противника си за трети път, но съдийската бригада отмени попадението на младия Асен Дончев. Българинът получи подаване в наказателното поле от първия голмайстор Маурисио Гарсес, но се оказа, че бразилецът е бил в положение на засада преди лично той да получи кълбото. 

Гол! Чудесна комбинация между Лазар Туфегдчич и Браян Морено се превърна в гол - 75 мин. Сърбинът овладя по чудесен начин високо и балонно подаване, след което напредна по левия фланг и прати в наказателното поле. Там колумбиецът не се забави и прониза мрежата на Караджов! 3:0!

Гол! В 81-та минута Тунгара намали разликата за гостите, след като ВАР отсъди дузпа в полза на "заралии". Тя дойде бе отсъдена, тъй като топката срещна ръката на Мено Кох при центриране от ъглов удар. 

Играчът на Берое прати Бусато в противоположния ъгъл и прати топката ниско в долния ляв ъгъл. 3:1!

Нова дузпа в продължението на срещата. Тя на сметката на домакините, след като Туфегдчич бе съборен в наказателното поле! Иван Турицов не сгреши от бялата точка! 4:1!

Отново в дълбокото добавено време Маурисио Гарсес прати за пети път топката във вратата на Караджов. "Червените" пратиха топката в полето на противника, а там стражът на заралии сгреши и остави бразилеца да се разпише на празна врата! 5:1!

 

Стартови състави:

ЦСКА: 1. Бусато, 16. Дончев, 4. Кох, 6. Петров, 5. Де Нойер, 3. Жеферсон, 15. Вион, 10. Йомов, 8. Шопов, 27. Гарсес, 9. Назон

БЕРОЕ: 1. Караджов, 2. Стоянов, 3. Пиргов, 7. Мартинс, 8. Юсеин, 10. Тунгара, 14. Николов, 15. Динков, 16. Мечев, 17. Георгиев, 21. Рука

Преди мача:

Възпитаниците на Саша Илич ще затворят седмицата с трето поредно домакинство, като серията започна с успех над Черно море (1:0) за първенството и разгром на Македония ГП (4:0) за Лигата на конференциите. За тях обаче напрегнатият цикъл продължава и в четвъртък отново ще играят за европейските клубни турнири.

Именно поради тази причина се очакват ротации в единадесеторката на домакините, но те са честа практика от старта на сезона. Според букмейкърите "армейците" са фаворити в срещата, а те записали четири победи и едно равенство срещу противника на "Армията" в последните пет срещи.

"Заралии" започнаха кампанията с победа, но последваха загуба и равенство и така те продължават да търсят постоянството. В последната среща направиха 1:1 с Локомотив София в Стара Загора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички