Кои са силните и слабите страни в играта на новото крило на ЦСКА Шагоян?


Кои са силните и слабите страни в играта на новото крило на ЦСКА Шагоян?
Снимка: Facebook / скрийншот на SportLive

2990 0

Тези дни един трансфер на ЦСКА ентусиазира феновете. Става дума за привличането на арменеца Жираир Шагоян, който се смята за един от най-талантливите футболисти в своята страна. Но как да сме сигурни, че е толкова добър, когато се е състезавал в арменското първенство, което у нас се броят едва ли не на пръсти онези, които го следят?

Руското издание bobsoccer.ru донякъде отговаря на този въпрос. Попаднахме на очерк на качествата на младото крило, който обаче е от около 3 години. Със сигурност Шагоян е променил играта си оттогава насам, но пак е интересно да видим какви са добрите и слабите му страни.

+: "За своите години Жираир показва невероятно зрелищна и същевеременно резултатна игра, макар и в арменското първенство. Благодарение на дрибъла си той лесно освобождава зони и създава пространства за себе си и своите съотборници. Доброто виждане на терена и културата му на пасове му позволяват да използва трудни остри пасове, за да изведе атаката в най-добрите позиции.

Има отлична стартова и дистанционна скорост, поради което действа ярко по фланговете. Има добър удар от средни и дълги разстояния, но, за съжаление, само с десния крак. Способността за вземане на бързи решения, която рядко се среща при младите играчи, отваря перспективи за него в големите клубове", пише анализаторът на руското издание, който дори нарича 18-годишния тогава футболист "Мхитарян-2".

-: "Заиграва се, греши в подаванията, бие твърде често, прекалено емоционален е на терена, прави груби грешки при приемането на топката, макар и ряко. Но всичко това е естествено за толкова млад играч. Под ръководството на добър треньор той може да стане топ играч", пише авторът. А ето как Армения предпочете Шагоян пред Мхитарян. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички