Моментът, в който Армения предпочете новото попълнение на ЦСКА пред Мхитарян


Моментът, в който Армения предпочете новото попълнение на ЦСКА пред Мхитарян
Снимка: CSKA.bg

4883 0

ЦСКА успя да се подсили с пореден офанзивен футболист, този път в последния момент от летния трансферен прозорец - Жираир Шагоян. 21-годишният офанзивен играч е определян за един от най-големите арменски таланти, а междувременно е замесен и в един от гигантските скандали в родината си. 

Шагоян безспорно блести с качествата си и за 139 професионални срещи в родината си успява да се отчете с 73 гола и 41 асистенции. Неговите умения не остават незабелязани и преминава през всички юношески гарнитури на националния отбор на Армения, като през първата третина на 2021 г. дебютира за представителната селекция на страната. 

Броени месеци по-късно избухва и огромен скандал в местната футболна общественост, тъй като Шагоян и полузащитника Вахан Бичахчян биват извикани за предстоящите контроли срещу Хърватия и Швеция, докато блестящият през това време - Хенрих Мхитарян, остава извън плановете на селекционера.

Тогава суперзвездата на Армения пуска пост в социалните мрежи, в който споделя изумлението си от решението на ръководителите и не пропуска да подчертае, че за него причините за липсата му остават неубедителни. По това време мъжкият тим е сериозно подмладен и средната възраст е 26,3 години, докато Мхитарян е на 32 години.

В крайна сметка новото попълнение на "червените" влиза в 62-рата минута срещу Хърватия и само десет минути по-късно асистира на Ангуло за крайното 1:1. И двамата се появяват от резервната скамейка, но в крайна сметка спасяват отбора, който е поразен от Иван Перишич още в 24-ата минута.

Той влиза от резервната скамейка и срещу Швеция, но за общо десет минути не успява да промени развой на резултата и нацията му отстъпва с 3:1.

Вижте повече за трансфера на Шагоян в ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички