Когато фениксът възкръсна от пепелта: ЦСКА - Левски, 3 гола за 6 минути (ВИДЕО)


Когато фениксът възкръсна от пепелта: ЦСКА - Левски, 3 гола за 6 минути (ВИДЕО)
Снимка: Radoslav Deliychev / LAP.bg

3203 0

ЦСКА и Левски е приказка без край. Безбройните емоции, тъжни или весели, които във Вечното дерби на България двата тима са донесли на милионите си привърженици, не могат да бъдат описани с думи.

Всеки запалянко има свой любим успех над вечния съперник, който обича по свой, непоправим начин. Трудно би могло да се определи кой е най-паметният мач между двата гранда на българския футбол, той не е един или два.

Безспорно обаче, един от най-запомнящите се успехи за червената част от България, дойде след един от най-тежките периоди в историята на "амрейците". Този, в който те застанаха сами срещу всички свои недоброжелатели, като едновременно с това трябваше да водят и нелеките битки на терена срещу отбори, яхнали гребена на вълната като Левски и Лудогорец.

С трудната задача се зае напоследък хуленият, но дълбоко запазил място в сърцата на "червените" привърженици Стойчо Младенов. "Екзекутора на Ливърпул" имаше за задача да събере знайни и незнайни състезатели от нискоразрядните тимове в чужбина, като ги окомплектова с опит, от полуветерани като Валентин Илиев, Тодор Янчев, Емил Гъргоров, Апостол Попов, както и с нотка надежда от младите, но надъхани до краен предел Венцислав Василев, Ивайло Чочев, Пламен Крачунов.

ЦСКА не убеждаваше с игра, но имаше зад себе си своите верни фенове, които, въпреки че често биваха разочаровани, виждаха това, което единствено искаха - желание, характер и себераздаване, от единадесетте на терена.

19.10.2013 г. е и дербито чука на вратата. "Сините" се виждат като сигурни победители, докато "червените" биват разкъсвани от финансови несгоди и редица тежки удари по всички етажи. Въпреки това, "армейците" излизат на стадион "Васил Левски" с човек повече, а именно - Сектор "Г". Организираните запалянковци на 31-кратния шампион "заливат" улиците на София с шествие, след което изпълват северната трибуна до краен предел, макар неубедителните игри на своите любимци. 

И сякаш невероятната подкрепа сякаш даде крила на счетения за мъртъв феникс. Величествената митична птица възкръсна от пепелта и не пожали съперника си. 3 гола в рамките на 6 минути повалиха в нокаут виждащия се като категоричен фаворит в срещата отбор на Левски. 

Неманя Милесавлевич, Апостол Попов и Емил Гъргоров хвърлиха в екстаз червената част от България, а страхотната победа даде начало на една от най-великите серии на ЦСКА срещу Левски с 6 поредни победи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички