Кога ще е първата копка за "Армията" и колко време ще продължи строителството?


Кога ще е първата копка за "Армията" и колко време ще продължи строителството?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3635 0

На дългоочаквана пресконференция ЦСКА, заедно с архитектите на проекта, дадоха информация за реконструкцията на стадион "Българска армия". Очаква се първата копа да бъде направена през есента и строителството да продължи 18 месеца.

Перлата на ЦСКА отвътре и отвън - денем и нощем

Старт на строежа и бюджета за "Българска армия"

"Надяваме се за начало на строителството през есента и имаме много предизвикателства пред нас във връзка с проектната документация. Целта ни е да приключим строителство в рамките на 18 месеца от начало на строежа, мислим, че ще успеем да се справим. Работим с много ясни и точни прогнози с бюджета за строителство.

Всички бяхме изненадани от това, което се случи с цените за стротителство през миналата година, но вярваме, че бюджетът ни е достатъчен и ще можем да се справим с него", коментира архитект Цветан Петров. Изпълнителният директор на клуба Филип Филипов допълни, че инвестицията за стадиона е осигурена и по никакъв начин няма да се отрази на финансирането на клуба.

"Планувано е стадионът да струва около 80-90 млн. лева, обяви Данаил Димов - изпълнителен директор на Спортни имоти “Българска армия”.

ПЕРЛАТА НА ЦСКА ОТВЪТРЕ И ОТВЪН - ДЕНЕМ И НОЩЕМ

Връщане на 20 декара към Борисовата градина

ЦСКА и държавата ще върнат обратно 20 декара към парка на Борисовата градина. "Надяваме се новото съоръжение да подобри състоянието на Борисова градина не само по време на мачовете, а и по принцип. Премахвайки тренировъчните игрища пред стадиона, ще насадим дървета. Пространството пред стадиона трябва да бъде място, където всички да се забаявляват и да прекарват свободното си време", заяви още Петров. А Филипов обясни защо капацитът на стадиона ще е 16 000 места.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички