Каранга започна да бележи, ЦСКА с трета победа над Черно море за сезона


Каранга започна да бележи, ЦСКА с трета победа над Черно море за сезона
Снимка: БГНЕС

2419 0

Отборът на ЦСКА се наложи с 3:1 над Черно море на своя стадион "Българска армия" в мач от Първа професионална лига.

Фернандо Каранга откри головата си сметка с екипа на столичния тим, а в края на мача дори вкара и втори гол, но се контузи и напусна терена на носилка. Кирил Десподов също се разписа за "червените", а точен за "моряците" бе Коконов.

Двата тима завършиха срещата в намален състав след като първо Траян Траянов получи директен червен картон за удар без топка срещу Руи Педро, а малко по-късно Божидар Чорбаджийски получи втори жълт картон.

Срещата започна с две бързи атаки на ЦСКА още преди да е изминала и една минута. Първо Десподов проби от дясно и подаде към непокрития Каранга, който обаче не успя да засече във вратата. Секунди по-късно и Нунеш пропуса не лоша възможност пред вратата на Черно море.

В 16' "червените" организираха нова опасност, като този път Десподов получи шанс да стреля от дясно. Той получи топката след добро двойно подаване между Пинто и Манолев, а последния подаде към свободния Десподов, който веднага стреля, но Михайлов показа добра реакция и изби удара на крилото на столичани.

Най-големият пропуск в срещата до момента направи Руи Педро. Десподов стреля от пряк свободен удар, топката се отби в стената и попадна на крака на Нунеш, който също опита късмета си. Този път кълбото спря в тялото на Станчев и се озова в Руи Педро, който от малкото наказателно поле необезспокояван стреля в аут.

Вратарят на Черно море Емил Михайлов си изкара безмислен жълт картон 2' преди края на първата част за бавене на играта.

Само минута по-късно Фернандо Каранга отбеляза първия си гол с екипа на ЦСКА, след като получи хубав пас от Десподов. Нападателят на "червените" добре излъга стража на "моряците" и на празна врата с лекота откри резултата - 1:0.

След още една минута и Кирил Десподов се разписа. Футболистът на столичани се възползва след прекрасно центриране на Нунеш и с помощта на напречната греда удвои аванса на своя тим.

След подновяването на играта срещата бе по-равностойно, а в 56' гостите изпуснаха най-чистото си положение, но 2' по-късно Руи Педро провокира Траян Траянов и последния избута португалеца. В последствие Педро получи жълт картон, а играчът на Черно море бе изгонен за удар без топка.

В 70' Каранга отново направи непростим пропуск, след като Десподов напредна от дясно и подаде добре към колегата си в атака, който обаче изрита топката високо над вратата. При падането пък Каранга бе настъпен от Стефан Станчев, като се получи неприятна контузия за 9-ката на ЦСКА.

15' преди края на срещата и капитанът на столичани Божидар Чорбаджийски напусна принудително терена, след като видя за втори път жълтия картон, а моментално след това и червения.

Веднага след изгонването на Чорбаджийски се стигна до проблем в защита на ЦСКА и Коконов се възползва от добър пас към него, за да намали за 2:1.

В самия край на мача обаче Каранга реши всичко с втория си гол в мача, след прекрасен пас на Кулма. Нападателят на "червените" обаче се контузи след съприкосновение с Михайлов и напусна терена на носилка, като ЦСКА трябва да доиграе срещата с 9 човека.

Преди мача

Отборът на ЦСКА посреща на своя стадион "Българска армия" Черно море в мач от родната Първа професионална лига. Преди изиграването на тази среща "червените" са на трета позиция с 46 точки, пет по-малко от вечния съперник Левски и цели 21 от лидера Лудогорец.

Черно море от своя страна има шанс да се изравни със столичани в класирането, като това може да се случи само при победа в Борисовата градина.

По-рано през сезона двата тима изиграха по един мач в София и Каварна, като ЦСКА спечели и двата мача съответно с 1:0 и 2:0.

Състави:

ЦСКА: Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Дюлгеров, Пинто, Бумал, Десподов, Педро, Кулма, Каранга.

Черно море: Михайлов, Сукуп, Николов, Станчев, Траянов, Мартин Костадинов, Паланков,Цветков, Коконов, Балджийски, Йосков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички