Съдът иска обяснения от синдик Дора Милева


Съдът иска обяснения от синдик Дора Милева
Снимка: БГНЕС

881 0

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева може да има сериозни проблеми със съда. Институцията е издала разпореждания към нея заради действията й от 30 март.

Тогава на "Армията" трябваше да се проведе търгът за активите на фалиралото дружество. Милева обаче го прекрати, под предлог че част от заявилите желание да участват не са били допуснати. В Търговския закон обаче не е описано как да се процедира при прекратен търг с една подадена оферта, както се случи на 30 март.

Така Милева е създала специален случай, заради който са и предприети мерки от съда. Освен това срещу нейните действия при проваления търг е подадена и жалба от компанията „Ред Енимълс”. Това се е случило на 4 април, а само ден по-късно съдът е провел свое заседание, след което е издал разпорежданията до Милева, пише "Тема спорт".

"Закрито разпоредително заседание от 5.4.2017 г. Резултат: С разпореждане. Да се изпрати препис на синдика за становище в 1-седмичен срок, като съдът указва на синдика да изложи и конкретните факти, мотивирали синдика да прекрати провеждането на търга на 30.03.2017 г. и да го отмени", пише в съобщение на Софийския градски съд.

Не е изключено, ако Милева не успее да представи достатъчно солидни аргументи, да се стигне и до смяната й. Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев на два пъти заяви, че тя е нарушила закона с действията си на 30 март.

Заради разследването на съда Милева все още не е назначила втори търг. И едва ли ще го направи, докато не даде обяснения и те не бъдат приети. Припомняме, че синдикът обмисляше да премести своя офис от Кърджали в София, за да не се провежда наддаването отново на "Армията". По закон търгът може да е единствено в канцеларията на синдика или офиса на дружеството.

Апелативната комисия на БФС ще се събере на 19 април по повод двете жалби, които ЦСКА входира в централата. Те са свързани с доклада на делегата от мача с Лудогорец, както и отсъжданията на тъчреферите Веселин Мишев и Петър Джугански в същата среща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички