Кандидатирал се за кмет на София поиска анулиране на визата за стадион "Българска армия"


Кандидатирал се за кмет на София поиска анулиране на визата за стадион "Българска армия"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5244 0

Общинският съветник от "Демократична България" - арх. Борислав Игнатов, който се бе кандидатирал за кмет на София преди няколко месеца, пожела да се анулира визата за ремонт и реконструкция, която бе дадена от Столична община на ЦСКА, на стадион "Българска армия".

Той е отправил запитване по тази тема към кмета на столицата - Йорданка Фандъкова, в края на сесията на Столичния общински съвет днес, информира "Stolica.com". Неговата теза е, че може да се извърши ремонт, но не и реконструкция, защото това би означавало промяна на конструкцията на съществуващ обект.

"Запазването на съоръженията се допуска само с ПУП. Самото издаване на виза може да бъде само за ремонт, който не позволява промяна на реконструкция. В издадената виза има несъответствие и визата да се анулира" - заявява арх. Борислав Игнатов.

Визата, която той иска да бъде анулирана, бе издадена от НАГ на Столична община в края на миналата 2019-а година (през септември месец). Голямо съдействие за издаването тогава оказа и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Междувременно, съвсем скоро държавата обясни какво се случва със съвместното дружество с ЦСКА за "Българска армия" и защо процесът се бави толкова. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички