Йорданка Христова е твърдо зад Гриша Ганчев, бивш президент на ЦСКА ѝ дължи пари


Йорданка Христова е твърдо зад Гриша Ганчев, бивш президент на ЦСКА ѝ дължи пари
Снимка: Cska.bg

3703 0

Известната българска певица и фенка на ЦСКА - Йорданка Христова, даде интервю пред "Мач Телеграф" преди сблъсъка между ЦСКА и ЦСКА 1948 от 8-ия кръг в Първа лига (вижте коя българска ТВ ще излъчи мача).

Тя изрази възмущението си, че БФС допуска съществуването на два клуба с едно и също име и изрази мнение, че това се прави, защото "повечето са левскари": "Безумно съм възмутена, че БФС разрешава съществуването на два клуба в Първа лига, които да носят едно име. Те го допускат, защото са против ЦСКА и повечето са левскари. Те не желаят да има един ЦСКА. Аз нямам друго обяснение, защото юридически не знам как ЦСКА не са подали сигнал във ФИФА. Знам, че е разрешено в по-ниските нива на българския футбол, но да има два отбора в Първа лига с едно име, това го няма никъде! Това е абсолютно незаконно и забранено!", започна авторката на химна на "червените" и добави, че не иска той да звучи на мачовете на "другия ЦСКА":

"Също така химна, който имах удоволствието да изпълня преди години, автор е Евгени Димитров - Маестрото, аз не съм съгласна този химн да звучи на мачовете на другия ЦСКА. Аз съм зад Гриша Ганчев и зад този ЦСКА, който познавам отдавна. Зад Ганчев съм, който се бори със зъби и нокти за ЦСКА, който плаща всякакви дългове".

Йорданка Христова каза още, че Цветомир Найденов нарочно кани ветерани на ЦСКА, за да "дразни и събира фенове": "Стойчо Младенов много го харесвах, но не може така да отиде от тук там. Това са интриги и господин Найденов непрекъснато се чуди кой ветеран от ЦСКА да покани и наеме, за да дразни и събира фенове. Това е безобразие. Защо трябва да разединяваме един клуб, който има толкова качества, колкото много малко отбори в България могат да се похвалят. След 10 ноември им дадоха и стадиони и какво ли не, а ЦСКА няма нищо, защото се чудеха кой да вземе имотите. Аз от малка съм от ЦСКА и още съм привърженик на тима, въпреки че съм братовчедка на Георги Аспарухов. Не мога да приема явни неща, които не са справедливи".

Легендарната българка коментира и бойкота на "червените" привърженици: "Бойкот на феновете може да има, защото играят парите. Онзи господин вероятно зарибява агитки, лидери и т.н. За мен тук всичко е въпрос на пари. Това е отвратително. Найденов защо трябваше да прави този отбор? За това, че Ганчев плати толкова дългове и е дал толкова неща и се отказа от Литекс, който беше шампион, той се оттегли в името на ЦСКА. Две години играха по ниските групи... Бясна съм, затова, че се допуска такова нещо".

В края на своето интервю, Йорданка Христова бе запитана дали е вярно, че все още не ѝ е изплатен хонорар за химна на ЦСКА, който е записан за 60-годишнината на клуба през 2008 година: "Сашо Томов беше президент на ЦСКА при предната голяма годишнина. Тогава имаше голям концерт и записахме специално и една друга песен пак за отбора, за юбилея. Аз поръчах всичко, музика върху текста, аранжимент, студио, запис...всичко. Дори Дучето дойде с още фенове, които викаха за ЦСКА. И пях двете песни на юбилейния концерт и не съм получила хонорар. Нито за песента, която съм платила, нито за моето участие. Това е вярно. Сашо Томов не ми е платил за песента и пеенето. Аз вероятно не съм единствената, на която дължи пари. Сигурно има и други".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички