Йешич отговори на Божков за "бягството" и обясни за "продадената" титла


Йешич отговори на Божков за "бягството" и обясни за "продадената" титла
Снимка: БГНЕС

2692 0

Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич отговори на упрека на Васил Божков, че е избягал от клуба и това е причината за загубената титла през 2006 година. Наскоро бизнесменът заяви, че бягството на сърбина и това, че не е бил подготвил отбора са причината Левски да стопи преднината от 7 точки на "червените" и да вземе титлата с 3 точки аванс в края.

"Историята е проста, треньорът избяга, не беше подготвил отбора. Никой не е продавал титлата. Искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена и от това има някаква полза – букмейкърските къщи нямат никакъв интерес от уредени мачове и продадени титли, защото могат да загубят само пари. Това, че съм продал титлата и съм заложил някъде пари не е така. Аз приемам залози, не правя залози", бяха думите на Божков.

"Не съм избягал и това Васил Божков много добре го знае. Два пъти преди да си тръгна си подавах оставката, която той не прие и ми обясняваше колко съм важен за отбора. Цялата истина е в една докладна записка, която написах заедно с администратора Георги Мидилев в момента, в който се прибрахме от подготовката. И лично занесох в офиса на Васил Божков. След това четох, че това не била никаква докладна. Но в нея описах точно какво може да се случи и какво трябва да се случи, за да запази отборът преднината си. Защото се случиха доста странни неща в отбора", коментира Йешич пред "24 часа".

"Изненадващо за мен, при толкова преднина и при толкова добра игра бе разбита защитата ни. За нищо. Продадени бяха Деян Максич, Ибрахима Гай, Радослав Забавник. Без всякаква причина. А това бе защита, която в 115 мача през есенния полусезон пропусна само 10 гола. А бяхме вкарали 54. Всъщност, три от головете бяха пуснати в последния мач, когато победихме Локо с 4:3. Така стават всъщност 7. Никой сериозен отбор, на нито едно ниво в света, няма да предприеме подобен ход. тежко ми е да говоря, въпреки че минаха толкова години. Така и не ми обясниха защо направиха така с отбора. Но никога не съм бягал от ЦСКА. Този отбор е завинаги в сърцето ми. И сега го следя постоянно и пожелавам успех в новото първенство", завърши сърбинът, който в момента е без работа. А с коя от звездите си се разделя ЦСКА тази седмица вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички