Йешич: Обиден съм на ЦСКА, дължат ми пари


Йешич: Обиден съм на ЦСКА, дължат ми пари
Снимка: БГНЕС

1228 0

Миодраг Йешич-Генерала е най-известният сръбски треньор в България. Работил е в Славия, ЦСКА и Литекс. Специалистът води за последно "оранжевите" в края на миналия сезон. През 2013-а беше начело на ЦСКА, но изкара само два официални мача.

Легендата на Партизан и бивш национал на Сърбия е сменил 21 клуба като наставник. Специалистът разказа пред "България Днес" какво се случи от последните му два престоя у нас.

Имахте договор с Литекс за година и половина, но не продължихте да водите тима. Какво се случи?

- Така е. Бяхме се разбрали да преговаряме за условията след края на сезона. Целта беше да се класираме за европейските турнири. Изпълнихме я. Литекс не направи нищо, за да ме задържи. Говорихме 2-3 пъти. Те не са ме изгонили, но и аз не съм напускал. Работих само два месеца. Справих се със задачите. Получих си цялото възнаграждение. След това те си избраха нов треньор. Нямам никакви лоши чувства. Сега следя какво се случва с отбора. Гледах мача им с Дьошгьор. Нито един български отбор не би трябвало да падне от унгарците. Изненадан съм от резултата в Ловеч. Мисля, че Литекс може да продължи напред. Пожелавам им го. Лошото е, че вече втори мач не могат да вкарат гол на собствен терен. Това може да се превърне в психологически проблем.

Миналата година ви освободиха от ЦСКА само след два мача. Бяхте ли изненадан?

- Това не е изненада, а направо обида. Не е нормално подобно отношение. Хората, които тогава водеха клуба, решиха да постъпят така. Много беше странно да ме уволнят след една загуба и една победа. Имах договор за две години и половина. Никога в моята кариера не съм имал подобна ситуация. Надявам се да не се повтаря. Естествено е да съм обиден от ръководството по това време. Още не съм си взел парите от ЦСКА. Има си юристи, които работят по тази тема.

Следите ли как се представя ЦСКА?

- Винаги наблюдавам отборите, в които съм работил. За мен те са фаворити срещу Зимбру. Равенството в София беше изненадващо. Клубът може да продължи напред. Шансовете не са загубени.

Вашият любим клуб Партизан ще играе отново с Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига. Кой ще победи?

- Този отбор на Партизан и онзи пред миналия сезон не са същите. Имат нов треньор и нови футболисти. Финансовата ситуация в клуба не е много добра, но тимът е много голям. Има опит в клубните турнири. Сега ще бъде много по-интересно. Предния сезон Партизан нямаха голям респект към Лудогорец. Гледаха на българите като малък отбор. Подцениха срещите. Този път ще са 100% мобилизирани. Всеки може да спечели. Шансовете са 50 на 50.

На какво се дължи възходът на Лудогорец?

- Господин Домусчиев и управата на клуба направиха всичко възможно тимът да върви. Говоря с доста хора в България и те казват, че организацията е на високо ниво. Щом всичко върви, се стига до тези успехи. Няма как това да е изненадващо.

Защо Цървена звезда бяха извадени от евротурнирите, след като станаха шампиони на Сърбия?

- "Звезда" е като Левски и ЦСКА в България. Не плащаха редовно, но не искам да коментирам тяхната ситуация, защото съм от лагера на Партизан. Там съм играл 12 години и съм бил два пъти треньор. ЦСКА вече веднъж беше спрян от турнирите. Сега, ако отново имат проблеми, вероятно за повече време ще ги изхвърлят. Това ще бъде лошо за всички фенове на отбора и за българския футбол. Дано не се случи! Желая на сегашното ръководство да се справи със ситуацията.

Хареса ли ви световното първенство?

- Турнирът беше много резултатен, особено в груповата фаза. Почти нямаше мачове без голове. Това беше добре за феновете. Титлата на Германия не е изненада. На всяко Световно те стигат минимум четвъртфинал. Този отбор притежава страхотен колектив, за разлика от Бразилия. Домакините не играха хубаво още в групите, но Неймар ги спаси. Него го нямаше на полуфиналите, както и Тиаго Силва. Затова всичко се срина.

Защо националните отбори на България и на Сърбия не се класираха на Мондиала?

- Има само една причина и това е организацията. И двете държави имат качествени футболисти. Те имат място на голямото първенство. Не е колегиално да навлизам в подробности.

Имате ли предложения за нова работа?

- Има, но не искам да ги обявявам предварително. В непрекъснат контакт съм. Завършената работа е, когато се подпише. Имах една конкретна оферта. Дори ми пратиха самолетен билет и договор. Трябваше само да подпиша. Стана нещо малко в последния момент, което развали работата. Има хора, които правят мръсно.

Готов ли сте някой ден отново да водите наш клубен тим?

- Винаги съм готов да дойда. Нали сме близко един до друг. Много ми е лесно да се разбирам с вашите клубове. Може да дойда в България още тази зима, за да покарам ски. Идваме с жената и дъщерята. Хубаво е при вас. Имам доста приятели и фенове, които ме обичат. Искам да ги поздравя тях, както и тези, които не ме обичат. Има и такива.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички