Жеферсон от ЦСКА организира благотворителен футболен турнир


Жеферсон от ЦСКА организира благотворителен футболен турнир
Снимка: CSKA.BG

3303 0

Дали с добро, или с лошо, Жеферсон е една от най-запомнящите се фигури в настоящия състав на ЦСКА. Бразилецът неведнъж е "скъсвал" нервите на "червените" запалянковци, но и немалко ги е радвал.

Полузащитникът, който пристигна през 2018 г. на "Българска армия" влезе в историята като третият чужденец с най-много двубои за "армейците". Той има на сметката си 152 мача, което го нарежда зад Тиаго и Ибрахима Гай.

Освен всичко обаче, Жеферсон показа, че има и добро сърце. Той организира благотворителен турнир в своята родина, който ще е под наслов "Всички сме еднакви, другото са просто детайли", информира "Тема Спорт".

Надпреварата ще се състои на 18-и декември, а тя е насочена срещу расизма и дискриминацията. Това не е първата подобна кампания на състезателя, който ще излезе на терена с отбор, сформиран от самия него.

През настоящия сезон Жеферсон има на сметката си 20 мача и 1 гол с червената фланелка, като в немалка част от тях не успява да запише пълни 90 минути.

Ето кой друг чужденец е пред раздяла с "армейците"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички