Сале, стягай ги, че историята за ЦСКА не говори добро!


Сале, стягай ги, че историята за ЦСКА не говори добро!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2302 0

ЦСКА направи това, което не успя да стори много години наред и ще зимува като лидер в класирането в Първа лига. Освен това, "армейците" продължават смело похода си към Купата на България, където се класираха на 1/4-финал.

Подобно постижение "червените" не бяха правили от злополучния сезон 2014/15 г. Тогава, в края на 2014-а година, те са с 3 точки пред втория Лудогорец (сега е само 1). Малко по-късно обаче сезонът се превръща в същински ад за 31-кратния шампион на България.

Най-боли да паднеш от високо

Тогавашното страхотно представяне на ЦСКА предизвиква екстаз и нагласи за триумф сред "червената" част на България. Отборът играе със скорост, техника и побеждава наред, а първата наглед много важна крачка е направена.

Амбициите за титлата обаче скоро биват разбити, след като бива поставен антирекорд от "червените" футболисти, които записват изумителните 10 мача без гол и 12 без победа. 960 минути ЦСКА не успява да отбележи попадение.

Малко по-късно се случва и най-големият ужас, след като "армейците" биват изхвърлени от българския елит и изпратени на заточение във "В" група. 

Този изключително горчив опит обаче далеч не служи като обеца на ухото на "червените", които неведнъж повториха "упражнението", представяйки се страхотно до зимата и катастрофално оттам нататък. При всички тези случаи в последните 11 последователни години у нас, ликуваше отборът на Лудогорец.

Рецептата за избягване на поредния провал - слушайте Саша!

Именно затова Саша Илич трябва изключително много да внимава, за да не изгуби страхотното си влияние в съблекалнята. Треньорът на "червените" обаче не дава индикации, че ще допусне каквото и да е отпускане в своите редици.

За да се застрахова, сърбинът е гарантирал за големи санкции при наднормено тегло и/или закъснение за подготвителния лагер, който стартира на 5-и януари. Това е действие в правилната посока, но не е достатъчно, за да могат "армейците" да погледнат смело към задържането на първата позиция в класирането след паузата.

Тимът завърши сезона с 2 победи за Купата срещу Гигант и Септември, които обаче оставиха много горчив привкус у запалянковците на отбора. Въпреки успехите, поведението на състезателите срещу наглед напретенциозните противници, беше неприемливо. То загатна, че е възможно негативната тенденция с понижаване на темповете през пролетта, да стане отново факт.

Илич трябва да не допуска грешките на своите предшественици. Селекцията трябва да бъде факт в най-скоро време, а на футболистите да разберат, че трябва да защитят "армейската" чест, както и бастословните за родните стандарти заплати, които получават.

Ако всичко бъде наред и отборът продължи със страхотните положителни резултати, но показвайки по-солидна и добра игра след подновяването на сезона, то това би било предфиналната крачка по пътя към така бленувания триумф.

Добрият и приятелски дух в съблекалнята е факт, но той не е достатъчен. "Армейците" трябва да очакват сериозен отпор с всички средства срещу себе си и да влязат мъжки в боя, за да не допуснат мечтата на милиони "червени сърца" за поредна година да остане мираж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички