Ясно е кой иска преместването на Македония ГП - ЦСКА, не е българският тим


Ясно е кой иска преместването на Македония ГП - ЦСКА, не е българският тим
Снимка: Getty Images

2022 0

Министерството на вътрешните работи на Северна Македония и Бюрото за обществена сигурност на страната настояват мачът между Македония ГП и ЦСКА от Лига на конференциите, който ще бъде на тяхна територия, да не се играе в Скопие. Това обявиха от институцията пред вестник "Република".

От МВР са изпратили предложение до футболната федерация на Северна Македония срещата да се играе в Струмица, а не в столицата. Причина за това са големият брой събития в Скопие и ангажиментите на полицията и органите на реда към тях. От федерацията са изпратили искането до УЕФА, но все още чакат отговор.

"Във всеки случай ще гарантираме безопасното провеждане на мача, където и да се играе", заявиха от Министерството на вътрешните работи пред вестника.

От Бюрото за обществена сигурност са уведомили федерацията на РСМ, че не могат да гарантират сигурността при провеждането на двубоя, ако той е в Скопие. Тяхното искане е мачът да се играе в Струмица. По-рано медии в Северна Македония побързаха да обвинят ЦСКА за искането мачът да се премести другаде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички