Янев категоричен: Не сме оказали натиск на БФС


Янев категоричен: Не сме оказали натиск на БФС
Снимка: БГНЕС

1029 0

Христо Янев сподели след историческата победа на ЦСКА, че двубоят е протекъл по плана на "червените".

Нещата няма да стават лесно и никой няма да ни подарява победите. Трябват игра и победи. Мачът протече според нашите очаквания. Съперникът бе групиран в своята половина и се стремеше да не ни дава възможност да стигаме до голови положения. Надявам се да не създаваме проблеми на гостуващите отбори и тези, с които ще играем", каза Янев, адресирайки евентуалните проблеми, които могат да възникнат при гостуванията на тима.

Той сподели още, че не е имало натиск от страна на ръководството за картотеките на играчите в БФС.

„Натиск от наша страна към БФС няма. Ние искаме да играем и по най-честния и достоен начин да се изкачим в професионалните нива в българския футбол. Никой от нас няма да оказва натиск под каквато и да е форма. Искаме всичко да е по правилата".

Янев се зарече да не коментира съдийството, докато е в ЦСКА, но е категоричен, че няма да позволи на своите играчи да се разправят с реферите.

"Казах, че няма да коментирам съдийството и ще го направя. Така е видял ситуациите, ние имаме друго мнение, но няма да го кажем. Не може да има скарване между Владимир Манчев и Стоян Колев. По-скоро Стоян обясняваше нещо на страничния съдия, което ние не толерираме. Недопустимо е футболист на ЦСКА да се разправя със съдии, противници или фенове. От тук нататък това ще е нашето държание.

Това е първи мач за много от тези момчета. За тях това е нещо невероятно и те трябва да свикнат, че така че бъде. Противниковият тим се защитаваше доста добре и ние не успяхме да вкараме доста от нашите възможности. Да отдадем заслуженото на съперника за това нещо. Много малко ще бъдат отборите, които ще се надиграват с нас. Надявам се да има отбори, които ще ни предложат нещо по-различно. Главното е ние да сме концентрирани и да не подхождаме с доза излишно самочувствие, да показваме това, което можем на терена".

За финал Янев благодари за неистовата подкрепа, която получиха играчите от феновете, въпреки че все още голяма част са по морето.

"Помня много повече публика на терена. Фенове, които са ни подкрепяли по същия начин. Благодаря на феновете. Има за кого да играем и за кого да се борим. Моля ги да бъдат толерантни като днес и да не забравяме, че трябва да сме търпеливи. Да не забравяме, че мачът се печели и в 90-ата минута. Резултати са на първо място. Давам всичко от себе си отборът да расте и да помагаме на тези млади момчета да се развиват", каза Янев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички