Извънредно: Кошмар за ЦСКА на "Лаута"


Извънредно: Кошмар за ЦСКА на "Лаута"
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

6791 0

Локомотив Пловдив победи с 2:0 като домакин ЦСКА на стадиона в парк "Лаута", в мач от последния кръг на редовния сезон в първенството. Райън Бидунга през първото полувреме и Карагерен през втората част реализираха за Локо. Много слаб двубой за гранда от "Армията". Голът на Бирсент Карагерен пък бе шедьовър. ЦСКА е на второто място в класирането на шампионата с пасив от 9 точки спрямо Лудогорец. "Орлите" са и с мач по-малко. Битката за титлата в кампанията изглежда решена още преди старта на мачовете от Топ 6. Следващата седмица за "червените" предстои много важен първи полуфинален двубой със Славия в турнира за Купата на България, а и голямо дерби с Левски. Локо излезе на 7-ата позиция във временното класиране. Това място може да се окаже ключово, защото дава право на плейофна среща за квота за евротурнирите.

Развитие на двубоя

Националният футболен селекционер Ясен Петров гледа мача от ложите. Срещата започна с натиск на гостите, а в 3-ата минута Йомов стреля неточно при опасна ситуация. Малко след това Кайседо се озова на добра стрелкова позиция, шутира силно, а защитник на домакините застана на пътя на топката и отби кълбото, така не се наложи Пиргов да се намесва.

Постепенно Локо изнесе играта напред, а в 16-ата минута Райън Бидунга с изстрел с глава, след остро центриране от фал, матира Бусато - 1:0 за домакините, асистенция на Умарбаев.

В 21-ата минута Митко Илиев излезе на много добра стрелкова позиция, шутира силно, но топката попадна точно в обсега на Густаво Бусато и вратарят на "червените" парира кълбото.

В следващите минути гостите отново осъществиха превес във владеенето на топката. Кайседо стреля неточно в 29-ата минута с глава при опасно положение пред вратата пазена от Пиргов. В 37-ата минута Локо Пд направи страхотна контраатака, но играч на "армейците" се намеси решително преди да се стигне до шут от близка дистанция.

Феновете на двата тима създават страхотна футболна атмосфера.

Първото полувреме завърши с натиск на Локомотив Пловдив. Добри 45 минути за "смърфовете" с изключение на началните 5-6.

В самото начало на втората част Греъм Кери се появи в игра за "червените", Иван Турицов е футболистът, който напусна терена. Вион пък зае позицията на десен краен защитник в състава на гостите. Натиск на ЦСКА след подновяването на играта.

Локо отговори подобаващо. В 52-ата минута Бирсент Карагерен проби в наказателното поле, финтира играч на гостите и с топовен изстрел с десния крак реализира за 2:0. Бирсент на футболен жаргон - "скъса мрежата", асистенция на Димитър Илиев.

Малко по-късно Варела шутира за ЦСКА, а Пиргов не бе особено затруднен в ситуацията. Последваха минути без почти нищо интересно в атакуващ план и така Локо победи с 2:0.

Къде да гледаме Локо Пд - ЦСКА по ТВ!

ТИТУЛЯРИТЕ

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 1. Илко Пиргов, 50. Йосип Томашевич, 4. Кристиан Гомис, 61. Райън Бидунга, 20. Милош Петрович, 34. Петър Витанов, 7. Парвиз Умарбаев, 19. Александър Василев, 9. Бирсент Карагарен, 10. Венсан Марсел, 14. Димитър Илиев (к);

Треньор: Христо Колев;

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 4. Мено Кох (к), 29. Томас Лам, 18. Брадли Мазику, 15. Тибо Вион, 5. Федерико Варела, 21. Амос Юга, 7. Йоан Баи, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо;

Треньор: Анатоли Нанков

ПРЕДИ МАЧА

Легендата на Локо Пд Христо Колев-Бащата ще изведе "смърфовете" в днешната среща. На такъв вариант са се спрели от ръководството на "черно-белите", които продължават да търсят заместник на подалия оставка Александър Тунчев.

За ЦСКА с наказания след мача с Берое са треньорът Стойчо Младенов и халфът Карло Мухар (заради червени картони). Капитанът на "армейците" Юрген Матей е с тежка контузия. Срещата поради наказание пропуска нападателят на Локо Преслав Боруков.

"Червените" са на втора позиция във временното класиране с пасив от 9 точки спрямо Лудогорец.

"Смърфовете" пък със сигурност ще играят в групата за определяне на местата от 7-о до 10-о.

Целта пред "черно-белите" е седмото място, което гарантира плейофен мач за квота за евротурнирите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички